Deutsche Bank се съгласи да плати 75 млн. долара на

...
Deutsche Bank се съгласи да плати 75 млн. долара на
Коментари Харесай

Deutsche Bank ще плати $75 млн. на жертвите на Епстийн

Deutsche Bank се съгласи да заплати 75 млн. $ на жертвите на Джефри Епстийн в опит за съглашение по правосъдно дело.

Банката е упрекната, че е разрешила и се е облагодетелствала от половия трафик на млади дами от страна на своя клиент, оповестяват източници на CNBC.

Новината за споразумяване на разногласието посредством съглашение за 75 млн. $ първо беше обявена от The Wall Street Journal.

Съгласно съглашението, жертвите на Епстийн, които са попаднали в канал за трафик на хора за полова употреба по времето, когато той е бил клиент на Deutsche Bank, от 2013 година до 2018 година, ще получат минимум 75 000 $ и до 5 млн. $ според от оценката на техните искове.

Говорителят на Deutsche Bank Дилън Ридъл не пожела да разяснява детайлности, само че означи, че банката е похарчила над 4 милиарда евро за подсилване на вътрешния финансов надзор. " През последните години Deutsche Bank реализира забележителен прогрес в отстраняването на редица проблеми от предишното ", съобщи Ридъл.

Той означи, че през 2020 година, когато банката се е съгласила да заплати санкция от 150 млн. $ на нюйоркския финансов регулатор за връзките си с Епстийн, Deutsche Bank е декларирала: " Признаваме слабостите в нашите политики към клиенти и сме се поучили от грешките и минусите си. "

Двете адвокатски адвокатски фирми, представляващи обвинителите - Edwards Pottinger и Boies Schiller Flexner - в взаимно изказване, представено от CNBC, обявиха:

" Това съглашение е кулминационната точка на напъните на две адвокатски адвокатски фирми, които повече от десетилетие организираха следствие, с цел да подведат под отговорност един от финансовите банкови сътрудници на Епстийн за ролята, която е изиграл в улеснението на неговата организация за трафик на хора. "

Искът, в който се искаше статут на групово деяние, беше подаден през ноември от жена, употребяваща псевдонима Jane Doe. Тя твърди, че Deutsche Bank умишлено е взела участие и е имала финансова изгода от присъединяване си в канала за трафик на хора на Епстийн, " като е предоставяла нужната финансова поддръжка за продължаващото действие " на тази скица.

" Deutsche Bank също по този начин е знаела, че Епстийн ще употребява силови способи, закани, измами, злоупотреби и разнообразни други форми на насила, с цел да накара млади дами и девойки да вземат участие в полови дейности.

Знаейки, че ще завоюват милиони долари от улеснението на половия трафик на Епщайн и от връзките си с него, Deutsche Bank избра облагата пред спазването на закона.

По-конкретно, банката избра улеснението на трафик на хора за полова употреба, с цел да осъществя облаги. ", се споделя в желае против финансовата институция.

В абсурда е забъркана и банката JPMorgan Chase, която е с сходни обвинявания в правосъден развой към Окръжния съд на Съединени американски щати в Манхатън, добавя CNBC.

Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Джейми Даймън съобщи, че банката не носи отговорност за полов трафик от страна на някогашния си дълготраен клиент Епстийн.

На 26 май Даймън ще бъде разпитан по груповия иск на жертвите и по различен иск от държавното управление на американските Вирджински острови.

Епстийн, който е клиент на JPMorgan от 1998 до 2013 година, става клиент на Deutsche Bank, откакто JPMorgan приключва връзките си с него.

" Deutsche Bank стартира тъкмо там, където JPMorgan спря и се трансформира в банката, от която той се нуждаеше, с цел да финансира канала си за трафик на хора ", се споделя в правосъдния иск.

Джефри Епстийн се самоуби във федерален затвор в Манхатън през август 2019 година, месец откакто беше задържан по обвинявания за трафик на деца за полови цели. 10 години по-рано той се призна за отговорен и излежа присъда за склоняване към секс против пари от малолетно момиче.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР