Детското столче за кола не е просто прищявка на законодателите.

...
Детското столче за кола не е просто прищявка на законодателите.
Коментари Харесай

Как да приучим детето да седи спокойно в столче за кола

Детското столче за кола не е просто волност на законодателите. То в действителност е животоспасяващо и е значимо да приучите детето да седи в него по време на път. Това не всеки път е елементарно – децата обичат придвижването и несъмнено не е по усета им да стоят наложително закопчани за дълго време. Ето няколко трика, които ще Ви оказват помощ да се справите с тази задача и ще създадат пътуванията по-спокойни и приятни и за децата, и за Вас.
Използвайте столче още от първите месеци

Ако Вашето дете е привикнало да се вози в особено столче за кола от доста ранна възраст, ще му бъде доста по-лесно да стои в седалката даже и в учебна възраст. То ще научи, че това е единственият верен метод да се пътува.

Използвайте го всякога

Не правете никакви взаимни отстъпки – слагайте детето в столчето и го закопчавайте с колана при безусловно всяко возене даже в случай че отивате единствено до близкия магазин.
Бъдете образец

Трудно можете да очаквате от детето си държание, което самите Вие не проявявате, тъй като то учи повече от Вашите действия, в сравнение с от думите. Затова бъдете добър образец. Щом мъничето би трябвало да се вози закопчано в своето столче, значи и Вие би трябвало да сте наложително с колан.
Уверете се, че му е комфортно

Когато детето пораства, коланите на му омаляват и незабелязано за Вас може да стартират да го пристягат.

Важно е също по този начин да го обличате вярно и да сваляте якето му в автомобила. Колкото по-малко пластове облекла носи, толкоз по-голяма сигурност ще получи. Да свалите якето е добра концепция и по още една причина – в случай че през зимата пускате климатик или парно, якето може да претопли детето и да му аргументи дискомфорт. По-добре е да го завиете с одеяло, в сравнение с да го закопчеете през връхната дреха.

За да сте сигурни, че детето се усеща добре, може да седите на задната седалка до него, когато не шофирате. Така елементарно ще разберете дали му е горещо или студено, да го завиете или да сложите сенник на прозореца.
Бъдете твърди

Често децата се любуват, че към този момент могат да слизат сами от столчето, или просто им е скучно. Но разпоредбите са, с цел да се съблюдават, и детето би трябвало да знае това. Не му позволявайте да става, да откопчава колана или да измъква ръцете си от него, без значение каква е обстановката.

Когато видите, че детето е слязло от столчето, спрете автомобила на първото допустимо място, умерено, само че твърдо върнете детето назад и го закопчейте още веднъж. Кажете му да вземем за пример, че автомобилът няма да се движи, в случай че всички не са на местата си.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР