Детското отделение на университетската болница Света Марина във Варна се

...
Детското отделение на университетската болница Света Марина във Варна се
Коментари Харесай

Дарители помагат на 26 деца, лекуват ги с хормон на растежа в УМБАЛ Света Марина“ във Варна

 Детското поделение на университетската болница " Света Марина " във Варна се нуждае от нов цифров ехограф и съвременно реанимационно легло. За актуалната инсталация лекарите разчитат на акцията " Българската Коледа ", а с новата здравна техника те ще получат точна и бърза диагностика на доста от болесттите на децата, оповестява Българска национална телевизия.

Всяка година над 7500 деца от цяла Североизточна България се лекуват в болница " Света Марина “ - Варна. " Повечето от тях се нуждаят от прецизна диагностика с ехограф, който да служи за цялото направление по педиатрия, като обгръща всички типове проучвания, правени с ултразвук. Ние сега работим с дарен уред от " Българската Коледа “, който обаче е морално стар и се нуждае от разнообразни поправки “, сподели ръководителят на Първа детска клиника УМБАЛ " Света Марина “ - Варна проф. Д-р Виолета Йотова, представен от Флагман.

Новата инсталация коства близо 130 000 лв., с които болничното заведение не разполага. Лекарите се надяват от акцията да получат и съвременно реанимационно легло. 

Двегодишният Виктор е едно от децата на " Българската Коледа “. Той страда от рядка болест, при която организмът не създава задоволително хормони на растежа. Лечението на детето коства близо 4 000 лв. на месец и не се поема от НЗОК. Затова фамилията търси помощ от донори. 

" Много сме признателни на " Българската Коледа “, тъй като тя ни е разновидността за лекуване. Всеки ден би трябвало да се инжектира хормона в продължение на 15 години “, показа бащата на Виктор - Драгомир Дрганов.

С хормон на растежа в болница " Света Марина “ - Варна се лекуват 26 деца от цяла България. Благодарение на дарителската акция те ще имат късмет да получат от скъпото лекарство без да се постанова да вървят в чужбина. 

" Важно е това, че посредством " Българската Коледа “ се преодолява здравната миграция, която в последно време е доста известна, защото хората имат опция “, сподели проф. Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР