Детското отделение на областната болница във Враца спира приема на

...
Детското отделение на областната болница във Враца спира приема на
Коментари Харесай

Педиатрията във Враца спира приема на пациенти до края на месеца

Детското поделение на регионалната болница във Враца стопира приема на пациенти до края на месеца, тъй като личният състав му излиза в отпуска. Очаква се по-късно звеното да възвърне работата си с нов екип от педиатри. 

Кризата в детското поделение във Враца породи поради дефицита на лекари. При норматив от шестима експерти, до неотдавна там работеха трима на цялостен щат и един - на половин. Те подадоха предупреждение за овакантяване заради изискванията на труд и ниското възнаграждение. Преди приключването на периода през септември те би трябвало да употребяват насъбраните отпуски. Така се наложи отделението да спре работата краткотрайно. 

В болничното заведение ще продължи приемът на деца в две отделения - по хирургия и ортопедия. Там има лекари с нужните специалности. Деца с други диагнози ще се пренасочват към общинските лечебни заведения в Мездра и Бяла Слатина и към здравни заведения с по-високо равнище на подготвеност в София и Монтана. 

Междувременно се водят договаряния за съставяне на нов лекарски екип. При визитата си във Враца предходната седмица министърът на опазването на здравето Христо Хинков увери, че няма да се стигне до затваряне на отделението. 

От локалната администрация дадоха обещание общински жилища за педиатри, които се съгласят да бъдат командировани във врачанската болница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР