Детското отделение на болницата във Враца спря да приема пациенти,

...
Детското отделение на болницата във Враца спря да приема пациенти,
Коментари Харесай

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Детското поделение на болничното заведение във Враца спря да приема пациенти, а управлението и лекарите влязоха в спор за аргументите.

Според началниците причина е зараза, а съгласно медиците – дефицит на личен състав, който да поеме дежурствата за месеца, осведоми Нова телевизия.

Родители на пациенти пък сътвориха група в обществените мрежи, с цел да могат с общи старания и средства да транспортират децата си до близко обитаемо място с работещо детско поделение.

В графика за дежурствата обаче, който е изработен още през март, последното лекарско дежурство е на 25 април. Причината да няма медици е прочут на всички – те отхвърлят да поставят ексклузивен труд, тъй като лечебното заведение не заплаща заплати. В отделението действително работят трима лекари и пенсионер е заел половин щатна численост. Сестрите една по една напущат.

Не е ясно по кое време и дали въобще отделението ще проработи още веднъж. Линейки ще транспортират незабавните случаи в други клиники, а по-леките ще би трябвало да разчитат на личен превоз и възможни свободни кревати в лечебните заведения наоколо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР