Детското отделение е поредната структура във Врачанската областна болница, което

...
Детското отделение е поредната структура във Врачанската областна болница, което
Коментари Харесай

Липсват педиатри в болницата във Враца

Детското поделение е следващата конструкция във Врачанската регионална болница, което изпадна в тежка рецесия. Заради неналичието на лекари, от половин година насам не може да се направи график за 24-часово дежурство, което заплашва отделението със закриване.

Враца

Капацитетът на детското поделение във Врачанската болница е 20 кревати. Обикновено има по 8-10 пациенти, само че по време на зараза броят им се удвоява. Тук постъпват най-тежките и комплицирани случаи и по тази причина майките са безапелационни, че не трябва да се стига до закриване на отделението, както стана с още пет отделения в болничното заведение.
Павлина Иванова, майка: Дойдохме тук посредством Бърза помощ, качиха ни в отделението и в случай че не бяха те, детето нямаше да се възвърне. Болницата остана без лекари, а всички, които са тук, всичките са експерти.
От управлението на болничното заведение са оптимисти, че рецесията е на път да бъде преодоляна, в това число и с концепцията педиатри от София и Плевен да запълват дупките в графика.
доктор Евгени Любенов, изпълнителен шеф на МБАЛ - Враца: Говорил съм с сътрудници от София, ще идват от другата седмица да дават наряди, когато липсват наши фрагменти.
Д-р Йончева е измежду медиците, които се съгласяват, макар ниското възнаграждение, да съвместяват работата в частния кабинет с дежурство в болничното заведение.
доктор Йоцка Йончева, педиатър: Няма да оставим болничното заведение без лекари.
Според щатните лекари в отделението обаче запълването на графика става за сметка на ексклузивен труд в неприемливи размери. Д-р Бисер Тодоров описа, че преди дни бил подготвен да разгласи изключително състояние с здравна евакуация на пациентите към други лечебни заведения откакто дежурил непрестанно съвсем цяло денонощие.
доктор Бисер Тодоров, педиатър: Все едно сме на война, все едно сме в злополучие. Колежката има 360 часа ексклузивен труд, тоя човек докога може да изкара по този начин? Много хора ни напуснаха, напуснаха ни трима индивида.

Българска национална телевизия: Участвате ли в графика? доктор Силвия Федева, специализант: Сега да, само че по принцип съм в длъжностен отпуск, тъй като няма по какъв начин да съм и в София, и тук.
Лекарите от отделението са сезирали всички способени органи за ситуацията, в която са принудени да работят и упорстват за намиране на дългогодишен излаз от спешното състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР