Детският неотложен кабинет, който функционира в ДКЦ Софиямед“-Люлин става денонощен

...
Детският неотложен кабинет, който функционира в ДКЦ Софиямед“-Люлин става денонощен
Коментари Харесай

Детски неотложен кабинет в столицата става денонощен

Детският наложителен кабинет, който действа в ДКЦ „ Софиямед “-Люлин става денонощен и към този момент действа 24 часа, 7 дни в седмица, оповестяват от болничното заведение.

В него се обезпечава консултативна помощ при всички неотложни положения, свързани с детските заболявания от висококвалифицирани специалисти- педиатри, работещи и в Детско поделение на университетска болница „ Софиямед “. „ Надяваме се посредством удължаването на работното време на профилирания кабинет да бъдем в помощ на родителите, изключително в сегашния есенно-зимен сезон когато респираторните вирусни болести са доста чести при децата и безспорно провокират паника у родителите.

В постройката, където се намира профилирания кабинет, е разположено и Детско поделение на УМБАЛ „ Софиямед “. При потребност от болнично лекуване то може да стартира навреме, тъй че родителите могат да разчитат още веднъж на нас “, разяснява екипа на „ Софиямед “.

Кабинетът може да бъде потребен на родителите и когато по една или друга причина не могат да съветват детето си при наблюдаващия педиатър. Към звеното действа манипулационна, където при нужда могат да се приложат лекарства – мускулно или венозно, както и да се организират инхалации. „ Благодарение на опита и здравната експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифиирана помощ по разнообразни посоки в региона на педиатрията “, прибавят от „ Софиямед “. В Кабинета се реализира консултативна помощ при неотложни положения на пациенти от 0 до 18 годишна възраст.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР