Детската истерия е проблем, с който се е сблъсквал всеки

...
Детската истерия е проблем, с който се е сблъсквал всеки
Коментари Харесай

Как да се справите с детската истерия особено когато сте на публично място?

Детската нервност е проблем, с който се е сблъсквал всеки родител. Важно е да знаете по какъв начин да реагирате в сходна обстановка.

Колкото по-голямо става детето, толкоз по-трудно е да се откри верният метод за решение на проблемите. Детската нервност е призрачен сън за доста родители, тъй като не всеки може да се оправи. Това е изключително правилно, когато нервността стартира на многолюдно място, където множеството от близките гледат укорително разчувствания родител.

Според проучвания детският рев е един от най-неприятните звуци за нашите уши. Ето за какво, когато едно дете избухне на оживено място, ние се стремим да успокоим мъничето допустимо най-скоро или най-малко да го изведем от стаята. Но какво ще стане, в случай че детето не може да се успокои?

Как да помогнем на детето да се оправи с страстите?

Както знаете, експлоадирането на детето е знак, че не се усеща добре. Няма значение дали е гладно, изтощено или смутено, че сте купили розова тоалетна хартия, а не зелена. Можете, обаче, да помогнете на детето си да се оправи с отрицателните си страсти.

Когато племенницата ми непрекъснато изпадаше в нервности, сестра ми се съветва с детски психолог. Тя не очакваше изключително ефикасен съвет и смяташе, че ще я посъветва да резервира успокоение. Но психологът я изненада, като й предложи способ, който работи в 99% от случаите.

Когато детето избухне, би трябвало да клекнете и да се изравните на неговото равнище и да му зададете въпроса: „ Проблемът, който те кара да плачеш, дребен, междинен или огромен е? “ Обикновено в този миг детето стартира да мисли за мащаба на казуса, като го проучва. Разбира се, 3-4-годишно дете няма да може да направи това незабавно, само че това най-малко ще го разсее от нервността.

Когато детето към този момент е способно да осъзнае възприятията си и последователно се научи да ги схваща, би трябвало да му обясните, че всички проблеми могат да бъдат разграничени на 3 групи:

Малки проблеми – които нямат последици и могат да бъдат решени доста бързо.

Средните проблеми също могат да бъдат решени, само че това лишава малко повече време.

Това ще помогне на детето да разбере, че някои компликации в живота изискват малко повече старания и време за разрешаване.

Големите проблеми са най-трудните. Някои от тях не могат да бъдат решени, те могат единствено да бъдат облекчени. Други изискват доста старания и време за решение.

В момента, когато детето стартира да изпада в нервност, би трябвало да го попитате за равнището на казуса. То ще стартира да мисли за това и последователно ще се отклони от рева. След като самото дете разпознава казуса си, би трябвало да го попитате какво е неговото решение. Първоначално ще би трябвало да му помагате, като задавате насочващи въпроси. Но доста скоро детето ще може единствено да предложи решения, улеснявайки живота на родителя.

Когато учите детето по какъв начин да управлява страстите си, би трябвало да разберете, че мащабът на казуса за вас и него е друг. Например, за вас неналичието на чорапогащи с цветя в магазина е дребен проблем. Но за детето това може да бъде същински проблем.

В такива моменти е значимо да запомните, че би трябвало да почитате всички усеща на детето. Не бива да обезценявате огромните, съгласно детето, неприятности. В последна сметка, в случай че самото то преглежда този проблем като подобен, тогава по този начин би трябвало да го приемете и вие. По-добре е, откакто казусът бъде решен, да анализирате с детето дали в действителност всичко е било от такова огромно значение. Това ще го научи да мисли сериозно и да проучва протичащото се.

Независимо от повода и размера на детската нервност, има някои общи препоръки, които родителите би трябвало да следват. Не забравяйте, че главното е да научите детето да разпознава какво усеща и да се оправя с страстите си.

Запазете успокоение. Този съвет е може би най-трудният за следване. Не забравяйте, че вашата експанзия единствено ще ускори детската нервност. Говорете с детето си умерено, без крясъци и упреци. Ако разреши, прегърнете го.

Не обръщайте внимание на реакциите на другите. Ако детето е попречило на някого, извинете се. Нека чуе по какъв начин дейностите му карат хората към него да се усещат некомфортно.

Предложете компромис. Например, в случай че детето желае нова играчка, предложете първо да изхвърлите или подарите нещо, с което към този момент не играе. Вероятно, до момента в който се прибере у дома, концепцията за нова кукла или кола ще бъде забравена.

Говорете за възприятията. Тъй като душeвността на детето към момента не е задоволително развита, то не е в положение да разграничи всичките си усеща. Неспособността да се оправи с страстите поражда нервност. Опитайте се да говорите с него за това какво усеща. То би трябвало да знае, че може да се усеща афектирано, засегнато, тъжно. Говорете с детето си за способи за решение на казуса.

Бъдете уверени. Колкото и да желаете да се откажете и по този метод да спрете сълзите, би трябвало да запазите неотстъпчивост и убеденост. Не забравяйте, че експлоадирането на детето не би трябвало да се трансформира в способ за операция, когато всички забрани отпадат, при изискване, че се успокои.

Вижте още: Закони за привличане на пари

Пригответе лека закуска. Не забравяйте, че доста постоянно нервността се появява сега, когато детето е гладно или жадно. Разбира се, не трябва да неутрализирате нервността с храна. Но се случва то просто да не може да разбере и изясни какво го тормози. Ето за какво дребна бутилка вода и торбичка здравословни закуски в чантата ви могат да ви бъдат доста потребни.

Един дребен човек към момента не знае по какъв начин да се оправи с цялостната гама от страсти, които могат да го завладеят. И в този миг задачата на родителите е да бъдат мъдри.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР