Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната

...
Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната
Коментари Харесай

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше съществена тематика на полемика на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

На срещата участваха редица ръководители на крипто компании, които показаха пред регулатора презентации по разнообразни въпроси, свързани с DeFi, в това число експлойти, децентрализация и цифрови идентичности.

Необходимо е ясно схващане на DeFi

Комисарят на CFTC, Кристи Голдсмит Ромеро, откри срещата с готови бележки като акцентира, че е значимо да се разбере по какъв начин работи DeFi.

Тя означи, че политическите решения, свързани с DeFi, сега се вземат от регулаторите и законодателите, заради което е от значително значение ясното схващане на технологията и нейните последствия.

Ари Редборд, началник на отдела за правни и държавни въпроси във компанията за блокчейн разузнаване TRM Labs, стартира презентациите с обзор на DeFi и блокчейн технологията.

Той посочи преимуществата на блокчейн за бистрота, непроменяемост и отбрана на персоналните данни като допусна, че регулаторите могат да употребяват тези характерности, с цел да балансират правото на цялост на персоналния живот с нуждата от сигурност.

Редборд и Никос Андрикогианнопулос, създатели на аналитичната компания Metrika, разискаха взаимно провокациите и изгодите от децентрализацията. Те стигнаха до заключението, че изгодите надалеч надвишават провокациите и е значимо децентрализацията да бъде възприета и водена в вярната посока.

DeFi продължава да пораства

Редборд уточни и забележителното повишаване на цената на DeFi пространството през последните две години, което съгласно него е било подложено на стрес тест по време на банкрута на FTX и не се е провалило. Според DeFiLlama общата заключена стойност (TVL) на DeFi е към $49.4 милиарда като се е нараснала от към $15 милиарда при започване на януари 2021 година

Карол Хаус, изпълнителен шеф на Terranet Ventures, компания, занимаваща се с рискови вложения и Джил Гънтър, основен действен шеф на компанията за блокчейн инфраструктура Espresso Systems, направиха обзор на актуалните решения за цифрова еднаквост и портфейли, които не са свързани с права на благосъстоятелност като използваха съответните образци за Ethereum Name Service и портфейла MetaMask.


 


Майкъл Шаулов, създател на Fireblocks и Дан Гуидо, създател на Trail of Bits, разискаха експлойтите и уязвимостите, които са се появили на криптопазара. Те означиха, че всички хакове нормално се оповестяват обществено от консуматори или други компании и че крипто фирмите би трябвало да се стремят към съвършенство, с цел да ги избегнат.

Срещата показва възходящия интерес и информираност за DeFi в регулаторната общественост и смисъла на градивния разговор сред заинтригуваните страни от бранша и регулаторните органи. Презентациите приключиха с единомислещо гласоподаване на членовете за основаването на подкомитет за цифрови активи и блокчейн технологии (Digital Assets and Blockchain Technology Subcommittee). Подкомитетът ще се концентрира върху, какви проблеми взема решение, приложения за потребление, уязвимости и препоръчани правни и политически рамки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР