децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник за

...
децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник за
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - В книжарница Kornel4kids на ул. " Любен Каравелов " 22 от 11 часа са поканени деца, с цел да изрaботят поставки за значими бележки с разнообразна коледна украса.

- София - В музикалния спектакъл от 11 ч. децата могат да гледат премиерата на спектакъла " Снежната кралица " с присъединяване на балет " Арабеск, а от 14 ч. - " Котаракът Шарл ". Вълшебствата за децата ще стартират 30 минути преди началото на всеки театър. Още във фоайето на театъра те ще попадат в приказната атмосфера на спектаклите. Там ще ги чакат героите от музикалните приказки, доста изненади и дарове.

 Снимка: Фондация
Снимка: Фондация " Изиарт "

- София - По случай честването на 200 години от основаването на музея " Прадо " в Мадрид, посолството на Испания и фондация " Изиарт " провеждат особено тематично детско ателие, което ще запознае от близко децата и техните родители с екпозицията и най-известните картини от сбирките на музея. Арт работилницата ще се организира от 11 ч. в Софийска градска художествена изложба.

Предвидена е къса теоритична част и на практика арт занимания, в които всяко дете ще може да създаде собствен магнит с персонажи и елементи от емблематични картини от непрекъснатата експозиция на музея. Няма възрастови ограничавания за децата, а техни помощници ще бъдат млади художници, приключили НХА. Ателието е с вход
свободен за всяко дете с компаньон родител, като всички материали за децата са обезпечени авансово и посетителите не би трябвало да носят нищо в допълнение.

Неделя

- София - От 11 ч. в Музикалния спектакъл ще се играе спектакълът " Аладин ", а от 14 ч. - " Да целунеш принцеса ". Вълшебствата за децата ще стартират 30 минути преди началото на всеки театър. Още във фоайето на театъра те ще попадат в приказната атмосфера на спектаклите. Там ще ги чакат героите от музикалните приказки, доста изненади и дарове.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР