Децата в Кюстендил се хранят здравословно, заяви на пресконференция кметът

...
Децата в Кюстендил се хранят здравословно, заяви на пресконференция кметът
Коментари Харесай

Кметът Огнян Атанасов: Децата в кюстендилските училища се хранят здравословно

Децата в Кюстендил се хранят здравословно, съобщи на конференция кметът Огнян Атанасов във връзка мнения в обществените мрежи за подкрепителната закуска на учениците в образователните заведения в града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът увери, че всеки един обяд или закуска, приготвени за децата на Кюстендил са направени съгласно потребностите им и от качествени артикули. Уверявам ви, че фотосите на сандвичите с халва, които бяха оповестени в обществените мрежи, са в пъти по-здравословни от храните, предлагани в магазинната мрежа, макар че цената им е в пъти по-ниска, разяснява Атанасов.

За съпоставяне Атанасов показа пред медиите през днешния ден подкрепителната закуска и обяда в образователните заведения. Атанасов посочи, че подкрепителната закуска, която е на стойност 90 ст. и е предоставена от страната, се подготвя съгласно потребностите на децата от инженер-технолог по храните.

Технолог по храните се грижи и за менюто за обяд на децата, който се дава по избор и е на стойност 3,90 лева Той се дофинансира от общината, посочи Атанасов. За съпоставяне кметът уточни, че приблизително за предходната седмица " Ученическо хранене " е приготвило 740 обяда и е доставило 1400 подкрепителни закуски. Днешното обедно меню за учениците пък е коствало 5,10 лева, т.е. общината е дофинансирала всеки един обяд с 1,20 лева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР