Децата страдат по-честоБолката в ухото често се причинява от запушване

...
Децата страдат по-честоБолката в ухото често се причинява от запушване
Коментари Харесай

Домашни средства при болки в ушите

Децата страдат по-често
Болката в ухото постоянно се предизвиква от задръстване на евстахиевата тръба - прохода от междинното ухо до задната част на носната празнина и гърлото. Когато е блокирана, въздухът и течността не могат да минават, причинявайки по-голямо налягане и болежка. Ушните инфекции са честа причина за болки в ушите, изключително при деца, тъй като тяхната евстахиева тръба е по-къса.

Други вероятни аргументи са алергии, зараза на синусите или зъбите, възпалено гърло, струпване на ушна тиня, попадане на вода или непознато тяло в ухото. Обикновено болката отшумява сама, само че в случай че не затихне до 48 часа и даже се ускори, потърсете доктор.

Компрес

Направете топъл или леден компрес върху засегнатото ухо – съгласно желанията си. Можете да редувате топло и студено на всеки 10 минути.

Кислородна вода

Поставете няколко капки водороден пероксид (кислородна вода) в засегнатото ухо. Оставете да престои няколко минути, след това отцедете над мивка. Изплакнете ухото с чиста, дестилирана или преварена вода.

Чесън

Загрейте 2 супени лъжици зехтин. Смачкайте скилидка чесън и оставете на доста слаб огън в продължение на 20 минути. След като зехтинът добре е поел чесъна, отстранете чесъна и прецедете сместа. Оставете да се охлади и капнете 2 капки в ухото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР