Децата са надежда и бъдеще на света. Обаче публикувания от

...
Децата са надежда и бъдеще на света. Обаче публикувания от
Коментари Харесай

„Фарът на човешките права“ не свети за експлоатираните деца в САЩ

Децата са вяра и бъдеще на света. Обаче оповестения от началото на март взаимен отчет от Международната организация на труда и Детския фонд на Организация на обединените нации демонстрира, че казусът с детската беднотия към момента е огромен и сериозен и прикани страните по света да засилят отбраната на децата. Този апел би трябвало да бъде чут изключително ясно в Съединените щати, наричащи себе си „ фар на човешките права “, тъй като действителността там е плашеща.

По данни на Министерството на труда на Съединените щати, през фискалната 2022 година в страната общо 835 компании са наели нелегално над 3800 деца, което е нарастване с повече от 1000 по отношение на миналата година. Според данни на неправителствената организация Farm Workers Employment Project Federation, към момента сред 500 000 и 800 000 деца работят в разнообразни американски ферми. Детски труд може да бъде открит и във веригите за доставки на огромните американски марки и вериги за търговия на дребно като „ Форд “, „ Дженерал мотърс “, „ Уолмарт “, „ Хоул фуудс “ и „ Таргет “.

Американското държавно управление обаче си затваря очите за това. В момента Съединените щати са единственият член на Организация на обединените нации, който не е утвърдил Конвенцията за правата на децата. В книгата „ Нашите деца: Американската фантазия в рецесия “, създателят ѝ Робърт Д. Пътнам, някогашен декан на Училището по ръководство „ Кенеди “ в Харвардския университет, фиксира казуса с неравенството измежду част американски деца, с цел да удостовери, че „ американската фантазия е в рецесия “. Когато доста деца към този момент не се стремят към осъществяване на лична „ американска фантазия “, с какво самочувствие Вашингтон продължава да се счита за „ фар на демокрацията “?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР