„Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Те

...
„Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Те
Коментари Харесай

Трябва ли деца под 5 години да носят маски?

„ Децата под 5-годишна възраст не би трябвало да носят маски. Те не могат да ги пазят чисти, не ги носят вярно, пипат ги непрекъснато. Освен това въглеродният диоксид, който издишват, може да затрудни дишането им”. Това съобщи в ефира „ Събуди се” доктор Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог.

„ Не считам, че е належащо в учебно заведение децата да носят маски на всички места. Те би трябвало да се употребяват в коридорите и общите пространства ", разясни тя.

По думите й отдалеченото образование докара до редица проблеми. „ Част от децата останаха затворени и тези, които живеят в жилища, престанаха даже да желаят да излизат. Те се опасява да играят с връстниците си. Престанаха да се движат, започнаха да спят неспокойно, ядяха по-често ", изясни Андреева.

При случай на ковид, родителят би трябвало по най-бързия метод да вземе детето от учебно заведение и да се обади на персоналния доктор, безапелационна бе лекарката. „ При децата вирусът още веднъж се открива с PCR или бърз тест. Много по-рядко при тях е допустимо да има затруднения, за които непрекъснато се приказва ", разясни детският ревматолог. И съобщи, че положителната храна, придвижването и положителният сън са доста значими за построяването на мощен имунитет. Тя моли родителите да не прекаляват с имуностимулаторите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР