Децата от Скаутски клуб Владислав Варненчик Варна са успели да

...
Децата от Скаутски клуб Владислав Варненчик Варна са успели да
Коментари Харесай

Млади скаути от Варна помогнаха да се закупят лекарства на децата с редки заболявания

Децата от Скаутски клуб " Владислав Варненчик " Варна са съумели да съберат на коледния базар през миналата година 2500.00 лева, а половината от сумата към този момент е преведена на Първа детска клиника в УМБАЛ " СВЕТА МАРИНА " - Варна, научи Moreto.net, с цел да бъдат закупени медикаменти за децата с редки болести, нефинансирани от Здравна каса.

Със събраните средства се закупуват медикаменти и проби за деца с редки ендокринологични болести. Припомняме, че по време на акцията бе обявено, че са нужни медикаменти като Синактен, Хидрокортизон, Декапептил и Лукрин хранилище. Липсва търговски интерес за регистрацията на медикаменти за редки заболявания, когато става дума за такива на ниска стойност и за дребен брой пациенти.

България е една от дребното страни в Европа в които съществува този проблем заради несъответстващата лекарствена политика на държавното управление - най-много високите такси за регистрация и поддържане на медикаментите на пазара, които вършат допустимо това единствено за скъпоструващи медикаменти. За родителите остава опцията да набират животоподдържащите медикаменти от чужбина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР