Децата на Левски от набор 2014 спечелиха турнира в памет

...
Децата на Левски от набор 2014 спечелиха турнира в памет
Коментари Харесай

Децата на Левски спечелиха турнира в памет на Александър Шаламанов

Децата на Левски от набор 2014 завоюваха шампионата в памет на легендата на Славия и на българския футбол Александър Шаламанов. Надпреварата се организира на помощните стадиони на стадиона на Славия, който е уредник. На финала " сините " победиха Национал с 4:1. 

Отборът на Левски, управителен от Георги Кузовски, реализира победи във всички срещи от шампионата. В груповата фаза дребните " сини " гении победиха поредно Арес с 5:1, втория тим на Славия с 10:0, Национал с 4:2 и Локомотив с 3:0. След това на полуфинала отстраниха домакините от първия отбор на Славия със 7:1 и на финала още веднъж се постановиха над Национал, само че този път с по-убедителното 4:1.
Голмайсторът на отбора Антон Дашев сграбчи оценката за " най-хубав нападател ".

Освен да бъде почетена паметта на популярния бранител от 60-те и 70-е години, шампионатът означи и 110 години от основаването на най-стария клуб столичен клуб Славия. Останалите тимове, които участваха в надпреварата, бяха ЦСКА, ДИТ, Локомотив Сф, Олимпия и Ботев 57. В мача за третото място Славия се наложи над ЦСКА след осъществяване на дузпи.

От " белия " клуб изрекоха специфични признателност на гостите на шампионата - синовете на бате Шами Александър и Стефан, внукът Александър и внучката Дария, които връчиха и купите на призьорите, както и самостоятелните оценки. 

" Турнирът за младите гении ще се запомни, с изключение на с качествените конфликти и страхотни футболни осъществявания на децата от всички тимове. И с това че евентуално е първият по рода си у нас шампионат, изигран БЕЗ НАЛИЧИЕТО на футболни съдии в нито една от срещите през двата дни на шампионата! Академия Славия, поздравява и благодари на всички деца участници, техните треньори и родители, които демонстрираха че един футболен шампионат, може да бъде изигран в спортсменска атмосфера и да носи всички добродетели на спорта, да основава другарства и да оставя незабравими мигове ", написаха от школата на клуба от Овча купел в страницата си в интернет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР