Децата ли са единственият смисъл на живота? Какво ще остави

...
Децата ли са единственият смисъл на живота? Какво ще остави
Коментари Харесай

Лили Иванова на 83 – една любов и много песни 


Децата ли са единственият смисъл на живота? Какво ще остави след себе си една жена, в случай че не е родила и възпитала наследници? Тези въпроси от дълго време не се задават, когато се приказва за Лили Иванова. „ Нямам деца, само че имам песни! Това ми стига! ”, отсича тя във връзка едно от дребното неща в живота си, в които няма триумф – да стане майка. Навръх Великден примата на родната сцена чества 83-ия си рожден ден без деца, без внуци, съвсем без персонален живот. Две извънматочни бременности в младостта й я оставят без наследници. Но тя приема ориста си и не се оплаква. Напротив – признателна е, че има любовта на публиката. Не желае нищо друго.

„ Въпросът за какво нямаш деца в никакъв случай не би трябвало да се задава на нито една жена. Дали има деца, дали няма, за какво няма. Всичко е Божа работа. Бог знае за какво ме е основал. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. ” Това разкрива Лили в своята автобиография „ Истината ”. Преди това самопризнание десетилетия наред тя е обект на злобни мнения по отношение на персоналния си живот. Защо звездата няма деца? Заради популярност и пари ли се е отказала от „ свещения дълг на всяка жена ” – да сътвори поколение? Дали пък инцидентно няма бебе, оставено в дом за сираци? Тези и доста други злословия се популяризират по адрес на Лили съвсем от зората на нейната кариера преди повече от 50 години. Те не стопират, до момента в който примата не разкрива цялата мъчителна истина за най-голямата болежка в живота си – че не е станала майка.

Дълги години никой отвън най-близкото обграждане на Лили Иванова не подозира, че тя има две бременности зад тила си. Но и двете са извънматочни, постанова се да я оперират и това вечно я оставя бездетна. Първата бременност е от първия брачен партньор на звездата – доктор Георги Павлов, с който тя се среща още до момента в който живее в родния си град – Кубрат. Лекарят работи по систематизиране в близкото село Завет. Лили пък към момента е здравна сестра. Скоро след сватбата двойката отпътува за родния град на лекаря – Перник, където заживява в дома на свекъра и свекървата. Майката на младоженеца не утвърждава снаха си. Двете живеят в открит спор между тях. Въпреки това бъдещата звезда мечтае да подари с правоприемник своята половинка. Забременява, само че по този начин и не съумява да роди бебето. Спонтанният аборт се случва по време на концерт в Разлог. Певицата, която към момента не е известна, губи доста кръв и се постанова доктор от локалната болница да стане кръводарител, тъй като не разполагат с банка от нейната кръвна група. Бракът й се разпада след загубата на бебето и тя се мести да живее в София, преследвайки фантазията си за музика.

Въпреки че са разграничени, някогашният й брачен партньор продължава да поддържа близки връзки с бъдещата звезда и даже й оказва помощ с пари. По това време Лили живее в евтиния хотел „ Родопи ”, защото няма квартира. Няма и пари. Храни се единствено един път дневно – на обяд, в студентски стол. Води извънредно непретенциозен живот на монах, от който не се отхвърля до ден сегашен макар че бедността от дълго време е зад тила й.

В този интервал Лили стартира работа с групата на Здравко Радоев, който години по-късно се дами за Богдана Карадочева. Именно от него тя забременява за повторно. Този път нещастието я застига в Ловеч. Оперират я поради признаци на апендицит, само че откриват и втора извънматочна бременност. Лили получава кръвоизлив и се постанова да отстранен маточните й тръби.

Така естрадната прима вечно е лишена от опцията да стане майка. Днес тя споделя за това с болежка, уточнявайки, че се е случило, до момента в който към момента никой не е я познавал. Колкото и да й е мъчно, тя съумява а се помири със ориста си. „ Така ми е било писано ”, е философският метод, по който музикалната легенда гледа на бездетието си. Вероятно фактът, че не може да стане майка, е причина за разделите й с множеството от мъжете, с които е била. Самият Асен Гаргов малко преди гибелта си през 2017 година разкрива в свое тв изявление, че връзката му със звездата се е разпаднала, тъй като той желал деца, а тя е нямало по какъв начин да му ги даде.

Затова преди близо 20 години Лили е ужасно афектирана, когато потегля слух, че е родила скрито дете през далечната 1964 година, което обаче се появило при започване на 7-ия месец на бременността й и било със мощни увреждания. Едва проходила като певица, тя избрала да остави дребната Доротея в дом за сираци, която откакто навършва пълноправие, е трансферирана в дома за хора с умствена назадничавост в Лъкатник. В тв репортаж в несъществуващото през днешния ден вечерно шоу на Иван и Андрей по Нова телевизия през 2011 година Доротея даже бе показана на феновете. Лили е възмутена от дъното на душата си.

„ Това е толкоз кощунствено, че даже не се ангажирам да го разясня! Какви ли не неистини са писани и говорени за мен, само че тази низост в действителност надминава всичко. Не е просто неистина, а опит да бъда уязвена и като певица, и като жена, и като персона. Голям грях е това! ”, сбита е изпълнителата на „ Ветрове ”.

На фона на всички мъже, с които е била през годините, Лили среща същинската обич единствено един път – с огромният музикант Иван Пеев. „ Той е единственият човек, който съм обичала в живота си! ”, признава именитата певица. Нарича го „ моята консерватория ”, защото той я насочва към българската музика във времето, в което тя се увлича по френски и италиански шлагери. Пеев я трансформира в звезда. „ Той е основал в мен певицата, човекът-работяга ”, изяснява музикалната легенда. Самият Иван до гибелта си преди 4 години постоянно се връща към първата си среща с нея. Тя е на концерт на шведска група, която прави турне у нас. Бъдещата прима е „ подгряваща ” певица. Музикантът се впечатлява от нейния превъзходен глас – бистър и чист, какъвто се среща извънредно рядко. Това поставя начало на връзката им, траяла цялостен живот. Макар че бракът им просъществува единствено няколко години, до гибелта на Пеев той е първият, с който певицата споделя всички свои нови планове. Той е и първият, на който пуска своите записи и търси от него мнение за проектите си. Звездата поддържа близки другарски връзки и с неговия наследник от певицата Светла Стоева, за която Пеев се дами след развода с Лили.

В края на 2018-а обаче музикантът си отива от този свят. Жената, която непрестанно пее за обич, губи любовта на живота си. Тя не отива на погребението – от години не посещава траурни събития. Изпраща цветя, както прави и с всички останали хора в живота си, които губи.

/със съкращения, вестник Уикенд/
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР