Децата и грижата за тях, инвестиции в детски площадки, детски

...
Децата и грижата за тях, инвестиции в детски площадки, детски
Коментари Харесай

Общински съветници говориха за бюджета на Пловдив

Децата и грижата за тях, вложения в детски площадки, детски ясли, зелени площи, инфраструктура и сигурност са акцентите в предложенията към бюджета на Пловдив за 2018-та, които направиха през днешния ден общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ, част от групата на ПФ в пловдивския ОбС, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Основна част от настояванията засягат детските заведения: 240 хиляди лв. за разработване на планове и осъществяване на съществени поправки в постройките на детските ясли в община Пловдив; 400 хиляди лв. за разработване на планове и осъществяване на съществени поправки в детските градини в Пловдив; 120 хиляди лв. за създаване на 20 нови детски площадки в детските ясли в община Пловдив; 1 милион и 80 хиляди лв. за планиране и създаване на 18 нови детски площадки - или по 3 във всеки един от регионите в Пловдив.
От Вътрешна македонска революционна организация предлага и разпределяне на 50 хиляди повече по бюджета на Оперативна програма ОКТ за закупуване на ЛЕД осветителни тела, които да бъдат инсталирани на съществуващи стълбове за парково и улично осветяване наоколо до детски площадки, на пешеходни пътеки до ясли, градини, учебни заведения, в обсега на кръстовища до детски и образователни заведения. А също и 320 хиляди лв. да бъдат отпуснати за ремонт на съществуващи и създаване на нови тротоари наоколо до детски и образователни заведения на територията на всияки региони на Пловдив. 
Що се отнася до детските заведения, то от Вътрешна македонска революционна организация настояха за приемане на огромна стратегия за поетапно създаване на нови детски градини или нови здания към съществуващи детски градини. 
Немалко са препоръчаните средства и за инфраструктура: 600 хиляди лв. за настоящо поддържане на улиците в Пловдив (за всички региони на града под тепетата); 300 хиляди лв. за унищожаване на противозаконни, неизползваеми или рискови общински здания на общински терени; 200 хиляди за унищожаване на противозаконни постройки издигнати върху терени общинска благосъстоятелност най-много в регионите "Северен ", "Източен " и "Централен "; 200 хиляди лв. за създаване на ново улично осветяване по улици,на които досега такова не е имало.
Останалите претенции са: 
50 000 лв. са препоръчани за изработване на план на табели с името на улицата съпроводена с къса историческа информация - най-много в регион "Централен ", "Южен " и "Северен "; нарастване на фонд "Ин витро " на 100 000 лв., както и залагане на 60 000 за проектиране на нови паркове, тук-там за отмора и рекреация в имоти с отреждане за озеленяване, както и за планиране на благоустрояване в междублокови пространства. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР