Децата до 5 годишна възраст да седят пред екрани до

...
Децата до 5 годишна възраст да седят пред екрани до
Коментари Харесай

Децата до пет години да прекарват по-малко от час пред екрана, съветва СЗО

Децата до 5 годишна възраст да седят пред екрани до час дневно, а при тези под една това да се заобикаля въобще, поучава Световната здравна организация, представена от " Ройтерс ". Освен това не трябва дребните деца да бъдат връзвани за повече от час в детски столчета, проходилки и сходни.

След като разгласява рекомендациите си в тази област, организацията поучава родителите децата им в тази възраст да бъдат по-активни физически и да им основават добър режим за сън. Това ще помогне като пораснат да имат положителни ежедневни привички и ще ги защищити от някои болести. Времето пред екран включва гледането на телевизия и клипове в интернет, както и играенето на компютър.

Препоръките на СЗО (на англ.)
Децата сред една и четири годишна възраст е добре да имат разнообразна физическа интензивност минимум 3 часа дневно, които да са разпределени отмерено. За тези под една година се предлагат заниманията, подобаващи за възрастта им и цялостното отбягване на стоенето пред екрана.

Застояването е причина за по-висока смъртност и фактор за увеличението на страдащите от затлъстяване и наднормено тегло по света. Прекомерното тегло може да бъде причина за заболявания като диабет, хипертония и някои форми на рак, припомнят от организацията.

В отчет преди две години, Световната здравна организация заяви, че броят на децата, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло, е скочил десетократно през последните 40 години в страни със междинни и ниски приходи, най-много в Азия.

" Подобряването на физическата интензивност, смяната на заседналия метод на живот и спазването на режим за лягане при дребните деца способства за тяхното физическо здраве, понижава риска от затлъстяване в ранна детска възраст, защищава ги от заболявания, поддържа тяхното психическо здраве и по-добър живот ", споделят от СЗО.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР