Деца със специални потребности и млади таланти от Пловдивското музикално

...
Деца със специални потребности и млади таланти от Пловдивското музикално
Коментари Харесай

Концерт „Заедно“ на 1 юни

Деца със специфични потребности и млади гении от Пловдивското музикално учебно заведение ще показват концерт под надпис „ Заедно “ на Деня на детето – 1 юни.

В концерта ще се включат възпитаниците от класа по цигулка на Павел Генов от НУМТИИ „ Добрин Петков “ Никол Серафимова и Виктор Костов. Те ще изпълнят творби на Паганини и Шостакович. Солистите на музикалното учебно заведение Вивиан Иванова, Соня Илиева и Стоян Миндов ще показват обичани песни на Ела Фицджералд, Джеси Джей и Елвис Пресли.

Тодор Крушаров, Фанка Монева, Адриана Китова, Здравко Маджуров, Лидия Аврамова, Мария Калайджиева, Валентин Геров, Бойко Тодоров и още деца със специфични потребности от Ресурсния център в Пловдив ще поздравят със стихове и песни пловдивчани за Международния ден на детето.

Група „ Светулка “ от детска градина „ Десислава “, както и малчуганите от „ Надежда “ в Брестник ще поддържат връстниците си със специфични потребности с песента „ Момче и момиче “. „ С голямо предпочитание и боязън децата чакат този концерт. Щастливи сме, че тъкмо в интернационалния ден на детето е първата им изява “, споделя дни преди събитието уредникът Ели Шопова. По този метод децата дружно със своите родители основават подкрепяща среда за интеграцията на подрастващите със СОП в Пловдив, които по данни на Ресурсния център са над 820.

Концертът „ Заедно “ ще се организира от 10.30 часа на сцената на пл. „ Стефан Стамболов “ пред постройката на общинската администрация. Това ще е първата от трите музикални прояви, които ще се осъществят от повече от 20 деца със специфични потребности и техни връстници от Пловдивското музикално учебно заведение.

Инициативата „ Заедно творим “ се реализира от Национално съдружие партньорство и единение, Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – Пловдив, Община Пловдив, НУМТИ „ Добрин Петков ” и Национална гимназия за театрални и екранни изкуства. Тя се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР