Деца с доказани алергии към насекоми, към различни химични вещества

...
Деца с доказани алергии към насекоми, към различни химични вещества
Коментари Харесай

Епидемиолог: Деца с доказани алергии могат да се ваксинират

Деца с потвърдени алергии към инсекти, към разнообразни химични субстанции или към други ваксини в предишното, могат да бъдат имунизирани. Просто деца, които са имали данни за алергии към други ваксини и лекарства, се следят 30 минути. Това е с 15 минути повече в сравнение с следим тези, които нямат данни за алергия. Това сподели пред Българска национална телевизия пловдивският епидемиолог доктор Христина Бацелова.

Единствените потвърдени противопоказания са алергия към някои от съставките на имунизацията. Дори и детето да изяви алергична реакция след използване на имунизацията, за това те се ползват в болнична среда, с цел да може незабавно да се реагира, разяснява още епидемиологът.

Тя разясни, че могат да се имунизират и деца с автоимунни болести.

Допълни, че наложително ще имунизира децата си, надява се това да стане още тази седмица и няма никакво терзание.

" Има милиони деца имунизирани във възрастта от 12 нагоре, към този момент има милиони деца единствено в Съединени американски щати имунизирани от възрастта 5-11, виждаме какъв брой добре се понасят от тези възрастнови групи осведомителни РНК имунизациите. Те са изпитани, потвърдено е клинично че са безвредни и ефикасни, тъй че нямаме от какво да се тормозим ", сподели доктор Бацелова.

Ние не знам по какъв начин ще протече инфекциозното заболяване - било то при възрастен, или при дете, като съветска рулетка е, дали ще преживее, дали ще изкара тежко, с тези думи епидемиологът стимулира нуждата от имунизиране и на децата.

" Не би трябвало да оставяме децата неимунизирани, тъй като по този начин ги обричаме да се заразяват и разболяват, до момента в който когато ги имунизираме ги предпазваме от още една болест ", уточни доктор Бацелова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР