Деца от Руската гимназия в Бургас се включиха в поход

...
Деца от Руската гимназия в Бургас се включиха в поход
Коментари Харесай

Ученици от Бургас ще извървят стъпките на Ботев

Деца от Руската гимназия в Бургас се включиха в поход по стъпките на Христо Ботев. Той към този момент е традиция и се провежда от министерството на образованието и община Враца. Учениците са въодушевени от своя преподавател по литература Николай Фенерски, сподели за Actualno.com шефът на гимназията Весела Иванова.
“Нашето учебно заведение за първа година се включва в самодейността, която се организира всяка последна седмица на месец май. Децата потеглиха тази заран в 10 часа от Бургас за Козлодуй. В групата има 48 възпитаници, най-вече от осмите класове, и трима преподаватели. Всеки ден групата ще прави пешеходни преходи, като потегля от един начален пункт. Вечер се спи на палатки в планината. На 2 юни походът приключва на лобното място на Ботев “.
Въпреки, че учебното заведение не носи името на Ботев, няма българин, който да не счита, че поетът и бунтовник е персона, която е образец за подражателство и заслужава да се върви по неговите стъпки. „ Точно в такава посока ние мотивирахме нашите деца, да станат едни почтени българи, тъй като в днешно време е значимо да ги възпитаме да бъдат положителни и почтени хора. Много съм радостна, че успяхме да организираме група и се надявам от тук насетне, походът да стане традиция за нашата гимназия “, споделя Весела Иванова.
1500 възпитаници от цялата страна са част от тазгодишната самодейност. Тази заран от разнообразни елементи на страната те са тръгнали за Козлодуй, с цел да покажат, че са почтени за подвига на Христо Ботев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР