Деца от Националният дворец на децата ще връчат послания за

...
Деца от Националният дворец на децата ще връчат послания за
Коментари Харесай

Деца връчват послания на шофьорите в София

Деца от Националният замък на децата ще връчат послания за безвредно шофиране в границите на акцията " Посланията на есенния лист ". Съветите и рекомендациите са написани от децата на листчета хартия и са прикрепени към есенни листа. Докато колите изчакват на аления сигнал на светофара на бул. " Константин Величков " водачите ще получат посланията на децата, изясни шефът на Националния замък на децата Татяна Досева пред БНР.

Тя разясни, че акцията увлича децата и прави водачите по-внимателни на пътя.

" Кампанията реализира задачите си и доказателство за това е, че от ден на ден възпитаници и деца от цялата страна се причисляват към нея. В последна сметка, тя е един доста добър метод, по който да се притегли вниманието на всички участници в пътното придвижване върху нуждата от съблюдаване на всички правила.

Посланията са: " Внимавайте за деца на пътя " ; " Не карайте с превишена скорост " ; " Пазете децата " ; " Не пресичайте на алено ", " Не говорете по телефона, до момента в който шофирате ", " Пазете пешеходците и велосипедистите " ; " Карайте деликатно " ; " Поставете си колана " ; и други такива

Проявата се организира за 9-та поредна година. Около 20-30 хиляди деца по места, от цялата страна, ще се включат в акцията " Посланията на есенния лист ".

В София към 60 деца ще връчат на водачите своите пожелания за сигурност на пътя. Инициативата се осъществя със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, Регионалното ръководство на образованието -София град, Столичната община, Съюза на българските автомобилисти, Българския червен кръст и други неправителствени организации.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР