Деца и младежи от 1-ви до 12-ти клас се подготвяха

...
Деца и младежи от 1-ви до 12-ти клас се подготвяха
Коментари Харесай

Над 1600 ученици от Варна и страната преминаха безплатно обучение по програмиране

 Деца и младежи от 1-ви до 12-ти клас се подготвяха за цифровото бъдеще с стратегии по алгоритмично програмиране, разработка на игри и цифрови науки чрез Училищна Телерик Академия - най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност.

Ог гам оповестиха, че през образователната 2018-2019 година гратис обучевие по програмиране и цифрови технологии са минали над 1600 деца и младежи в 67 школи в 15 града в България. Програмата е отворена за възпитаници от всички възрасти, а приемът за идната образователна година ще започва при започване на есента.

Броят на участниците в Училищна Телерик Академия през образователната 2018-2019 година е с 15% растеж по отношение на предходната и е рекорден за самодейността. Учениците минаха общо над 5700 образователни часа съвременно практическо образование по цифрови науки и програмиране. Заедно с това към мрежата от градове, в които се организират стратегиите като София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Габрово, Разград и Враца, се причислиха Котел, Ловеч, Луковит и Ямбол.

" За да отговорим на високия интерес и да приготвяме от ден на ден възпитаници в България за специалностите на бъдещето, всяка година разширяваме обсега на Училищна Телерик Академия с нови градове и школи. За реализацията на тази цел като фондация разчитаме на поддръжката на бизнеса, общините, неправителствените организации и родителите, които ни оказват помощ да продължаваме да предоставяме съвременно ИТ образование, налично за всички “, разяснява Петър Шарков, началник на Училищна Телерик Академия.

Цялостно образование Голяма част от учениците в Училищна Телерик Академия започват без или с малко знания в региона на програмирането и цифровите технологии. В рамките на образованието те се научават да основават своите първи стратегии и компютърни игри, усвоят основни цифрови умения и развиват логическото си мислене и креативност.

Според годишното изследване на Училищна Телерик Академия измежду възпитаниците ѝ, над 65% се образоват за първи път в стратегиите, а останалите не престават подготовката си. Междувременно пораства ползата на девойките към технологиите - 26% от участниците през актуалната образователна година са девойки, спрямо 20% през миналата. В 15% от школите девойките са близо 1/2 от учащите се, като в една от тях доближават 80%.

Над 150 деца от 1-ви до 3-ти клас участваха в интерактивните работилници по програмиране и се научиха да основават интерактивни игри, уеб страници и приложения под менторството на опитни доброволци.

Близо 1200 възпитаници в 4-7 клас минаха през задълбочени образования по алгоритмично програмиране, цифрови науки и разработка на игри в школите на Училищната Телерик Академия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР