Деца ходят на училище, въоръжени като за война - с

...
Деца ходят на училище, въоръжени като за война - с
Коментари Харесай

Деца от Самоков ходят на учиище с електрошокови палки, боксове и ножове

Деца вървят на учебно заведение, въоръжени като за война - с боксове, ножове и електрошокови палки. Този боеприпас е бил конфискуван от възпитаници в Самоков, а шефът и полицията описват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови.

„ През образователната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки”, споделя Мариан Бончев - контрольор в „ Детска педагогическа стая “ в РУ- Самоков, предава Нова Телевизия.

Училището е „ Неофит Рилски” в Самоков. В него учат 960 възпитаници, а измежду въоръжените има даже деца под 14 години. Оръжията се лишават от учителите, само че тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни инспекции нямат право. „ Те сами идват, клеветят се, госпожо, еди-кой си има в себе си бокс”, споделя шефът на ОБУ „ Неофит Рилски” гр. Самоков – Мариана Солунска.

„ Учителите ни е боязън, тъй като изключително по-големите деца, 8-9ти клас изпитват от време на време експанзия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас”, разяснява основният преподавател Иванка Николова.

До пердах с оръжия в учебното заведение досега не се е стигало.

Христо, който е притежател на магазин демонстрира какво най-често търсят учениците. „ Ножове, пеперудки, боксове такива работи. Имам много, само че продавам на лица над 18 години и които знаят защо става въпрос”, споделя Христо Станчов.

Интерес обаче – има. Деца търсят ножове в магазина му всяка седмица. „ Цената е 9 - 10 лв., всяко едно дете може да се снабди с такава сума и да си купи”, споделя още Станчов.

И макар, че по закон би трябвало да имаш 14 години, с цел да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът не постоянно се съблюдава. "На малолетни не се дават, само че боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини ", споделя още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява конфискувания боеприпас. „ Единственият метод да се спре това нещо е да се постави скенер на входа на учебното заведение, различен метод просто не виждам”, споделя още Мариана Солунска.

На децата, хванати с оръжие, ще бъдат наложени възпитателни ограничения. А родителите им подлежат на санкция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР