Детоксикацията на организма е важна, за да се елиминират вредните

...
Детоксикацията на организма е важна, за да се елиминират вредните
Коментари Харесай

Как да пречистим организма лесно и вкусно?

Детоксикацията на организма е значима, с цел да се отстраняват нездравословните субстанции, които всекидневно гълтаме – мазнини, алкохол, дим и други Това е и метод да му се даде опция да се възвърне.

Макар организмът да има натурален механизъм за премахване на токсините, от време на време се нуждае от помощ, която може да бъде предоставена отстрана на хранителния режим и то по апетитен метод.

Една такава храна са аспержите. Те съдържат ензими, за които е известно, че очистват организма от нездравословните субстанции. Притежават също по този начин и противоракови, противовъзпалителни свойства и резервират младостта за по-дълго. Аспержите съдържат и високи количества пребиотици.

Следващият член в групата на потребните изчистващи организма храни са броколите. В тях се откриват значими фитохимикали, които подкрепят чернодробните ензими в пробразуването на токсините във субстанции, които елементарно се извеждат от организма. Броколите са и с високо наличие на фибри. Проучвания свързват потреблението им с намален риск от развиване на рак.

Авокадото е богато на разтворими и неразтворими фибри, които подкрепят изчистването на дебелото черво. Авокадото е здравословна и богата на мазнини храна, която е и отличен източник на антиоксиданти. Консумацията ѝ също подкрепя черния дроб в отстраняването на токсичните субстанции.

В листата на потребните храни за организъм без отрови умерено може да се добави и къдравото зеле. Този зарзават е извънредно богат на антиоксиданти, минерали и витамини, измежду които витамин K, който е потребен за костите и кръвта. Къдравото зеле има и противовъзпалителни свойства.

Ябълката също има своето място тук. В нея могат да се открият фитохимикали като флавоноиди и терпеноиди, които влизат в процеса на детоксикация. Плодът е с богато наличие и на пектин, разтворими фирби, които оказват помощ на организма да отстрани токсичните субстанции.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР