Детето от село Крушовица, живяло при изключително тежки условия, вече

...
Детето от село Крушовица, живяло при изключително тежки условия, вече
Коментари Харесай

Министър Цоков: Детето от Крушовица вече е в позитивна образователна среда

Детето от село Крушовица, живяло при извънредно тежки условия, към този момент е в положителна просветителна среда. Днес министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се срещна с ученичката и околните й, които са поели грижа за нея. Само за ден тя е била трансферирана в друго учебно заведение и се обезпечава спомагателна психическа и педагогическа поддръжка за по-бързото й адаптиране.

" Предстои на място да дойдат и представители от мобилната група за психическа поддръжка от МОН ", изясни министър Цоков. По думите му учителите в новото учебно заведение и шефът са дали информация, че детето се приспособява добре и през днешния ден също е било на учебно заведение. " Важно е обаче с момичето да се работи поредно от експерти, тъй като сходни контузии остават трайни следи, които не постоянно са елементарно забележими на повърхността ", акцентира той.

Министър Цоков беседва и с шефа и учителския колектив от ОУ " Христо Ботев " в Крушовица. " Тук съм на първо място като човек и сътрудник, с цел да обсъдим какво можем да променим в цялата система и да не допуснем различен сходен случай ", обърна се той към тях. Учителите обясниха, че е имало боязън от фамилията и пастрока на детето - както у тях, по този начин и у другите хора в селото.

В днешния ден, още веднъж в Област Враца, има случай на ударен преподавател от ядосан родител. " Затова и би трябвало да дадем по-голяма поддръжка на учителите, тъй като в дребните обитаеми места те постоянно се усещат изоставени. Тук съм, с цел да им покажем тъкмо това ", сподели министър Цоков.

От вчерашния ден е в ход и инспекция на Регионалното ръководство на образованието на Враца, която да откри има ли пропуски от страна на учебното заведение и за какво по-рано не са алармирали учителите виновните институции. " Колегите споделиха, че са виждали притеснителни сигнали, а класната е упорствала с детето да работи психолог ", сподели още проф. Цоков. По думите му обаче пастрокът е отказал, а според настоящото законодателство психическа поддръжка не може да се даде без единодушие на фамилията. " Това слага въпроса дали не са нужни законодателни промени, тъй като не би трябвало да забравяме, че в центъра на всичките ни политики би трябвало да бъде сложено детето ", акцентира министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР