Детегледачката Джил преминава през кухнята, когато забелязва, че някой седи

...
Детегледачката Джил преминава през кухнята, когато забелязва, че някой седи
Коментари Харесай

Порнографията осигури първия реалeн бум при виртуалната реалност

Детегледачката Джил минава през кухнята, когато вижда, че някой седи на барплота.

“Господи!” споделя тя, пристягайки кърпата увита към тялото й. “Г-н Джонсън! Надявам се, че нямате нищо срещу, че използвах банята.”
Г-н Джонсън, както и бавачката, е воин във филм за възрастни, а артистът, който го играе, няма никакви реплики. Зрителите в никакъв случай няма да чуят неговия глас или да видят неговото лице, макар че той има огромна роля във кино лентата. Това е порнография във виртуалната действителност и всяка сцена е снимана от неговата позиция.
Порнографията сътвори първия същински взрив при виртуалната действителност (VR), а компании за филми за възрастни, като Naughty America, която е продуцент и на този филм, са водачи в тази сфера.

В първите 18 месеца, откакто снима първото си VR видео, основаното в Сан Диего кино студио пуска още 108, което трансформира компанията в един от най-плодотворните основатели на VR наличие в света.

През 2017 година компанията имаше щанд на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас и се првърна в първата компания от порноиндустрията, която може да се похвали с това от 19 години насам.
“Нашите клиенти одобриха VR,” споделя Андреас Хронопулос, основен изпълнителен шеф и притежател на La Touraine - компанията майка на Naughty America, която пуска марката малко след основаването си през 2004 година
Не е изненадващо, че компании от порноиндустрията са измежду първите мотори на зараждащата се VR промишленост. След като наличието за възрастни оказа помощ за популяризирането на медийни формати, като VHS, Blu-ray и видео стрийминга, схващането, че порнографията движи цифровите нововъведения се трансформира в необятно призната истина.
Изненадващото обаче е какъв брой известно към този момент е VR порното и за какъв брой малко време е станало това. През 2016 година Samsung, HTC, Гугъл, Sony и притежаваната от Фейсбук Oculus са продали малко над 6.1 млн. комплекта за виртуална действителност по света, съгласно данни на SuperData.

Само през декември клиентите на Naughty America са свалили над 20 милиона VR видеа, споделят от компанията.
Почитателите на VR порнографията също по този начин са по-склонни да заплащат, спрямо типичната публика на онлайн филмите за възрастни. Един на всеки 167 гости на страницата с безплатната VR подиуми на Naughty America след това се е абонирал, спрямо един на всеки 1 500 при обичайните филми.

Абонаментите за уеб страницата на Naughty America нарастват с 55% през 2016 година - първата цялостна година, в която компанията предлага VR; клиентите заплащат по 25 $ на месец за безграничен достъп (в това число до над 7 500 обичайни двуизмерни филми), или 74 $ за годината.

За 18-те месеца след стартирането на първото си VR видео, приходите на Naughty America се усилват с над 40%; за цялата 2016 година приходите от VR филми скачат с 433%, споделят от компанията пред WSJ.
“Опитваме се да бъдем новатори,” споделя Йън Пол, основен информативен шеф на компанията. “Виртуалната действителност е в нашето полезрение отдавна.” Чак откакто Oculus VR обаче сполучливо финансира своя комплект Rift чрез акция в Kickstarter през 2012 година, Naughty America стартира да влага съществено в технологията.
Тъй като преди този момент единствено няколко продуценти са правили VR филми, на компанията й се постанова да сътвори личен развой на снимане. “Беше належащо доста изпробване, доста вложения в развойна активност. На процедура трябваше да закупим цялото налично съоръжение и да се научим сами по какъв начин работим с него,” споделя Пол.

“Един от най-големите проблеми, с които се сблъскахме, бе местоположението на камерата — в началото я бяхме сложили прекомерно високо и просто чувството бе необичайно.”
От компанията настояват, че точният развой на снимане е създаден от самите тях, само че е основан на методологията на доста компании, заснемащи VR видеа. Две цифрови камери се слагат една до друга, с цел да снимат бинокулярен аспект.

При постпродукцията по-късно двете видеа се сплотяват в един файл, който включва аспект от ляво и от дясно око; когато всичко това се гледа през комплект за VR, тези облици се комбинират и се получава индивидуален 3-D облик.

Naughty America пуска първия си VR филм през 2015 година “Оттогава изминахме дълъг път за доста къс интервал от време,” споделя Пол. “Мисля, че това важи и за доста от фирмите в тази сфера. Тя се развива доста бързо.”
Naughty America не е единственият продуцент в порнографската промишленост. Гигантът в тази сфера Pornhub подписва контракт с основаната в Рочестър компания за VR порнографско наличие BaDoinkVR, която основава филми за нейните уеб страници.

Сред по-малките играчи са VR стартъпи, като VirtualRealPorn.com, както и все по-голям брой солови играчи, които предлага VR видео конферентна връзка с клиенти.
За множеството такива компании парите са главната притегателна мощ. VR порнографията се чака да бъде бизнес за 1 милиарда $ годишно до 2020 година, съгласно капиталовата банка Piper Jaffray. VR също по този начин затруднява пиратството, защото филмите би трябвало да бъдат сваляни и гледани със профилиран програмен продукт.
Най-големият проблем за продуцентите на VR порнография е незадоволително огромният брой парньори, които желаят да популяризират наличието. По-голямата част от VR софтуера и наличието се продава непосредствено от фирмите, които създават VR хардуер; в случай че един консуматор има VR комплекта за PlayStation на Sony, той или тя може да купува наличие само през магазина на PlayStation.

Абонатите на Naughty America би трябвало да достъпят наличието през уеб браузър, който е с по-ниско качество, или да смъкват файловете на техния компютър или телефон и по-късно да ги пуснат във VR видео плеър, с цел да могат да ги гледат.
“Много от тези огромни компании се опасяват от това, че могат да бъдат асоциирани с порноиндустрията,” споделя Пол.
Големите платформи за наличие обаче може да извлекат съществени изгоди, в случай че отворят вратите си. Преди време VHS стандартът засенчи Betamax частично, тъй като Sony не позволяваше на порнографските компании да лицензират нейната Betamax технология. Ако Oculus, HTC, Samsung или Sony станат първите, които да правят отстъпка и да разрешат наличие за възрастни в магазините си, това би могло да усили доста и продажбите на техния хардуер.

“Ако погледнете обратно към историята на технологиите, постоянно, когато някой е залагал против порното, е губил,” споделя Пол. “Разбира се, ние желаеме всичко да се случи по-бързо, тъй като това е нашият бизнес. То обаче ще се случи, по този начин или другояче, въпросът е по кое време.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР