Дете счупи ръката си на две места, след като падна

...
Дете счупи ръката си на две места, след като падна
Коментари Харесай

Дете счупи ръката си, след като падна от стена за катерене в мол

Дете счупи ръката си на две места, откакто падна от 5-метрова стена за катерене в столичен мол, оповестяват от Българска национална телевизия.

Злополуката става на детски рожден ден в увеселителен детски клуб преди няколко дни. Причината е погрешно закопчана защитна кука на колана, а сигурността детето единствено трябвало да си обезпечи.

Според майката, провела рождения ден, случаят става на петата минута, за който я осведоми служителка в детския клуб. По думите на майката, когато понечила да се обади на спешна помощ, от увеселителния център са пробвали да я спрат, казвайки й, че ще дойде прекомерно постепенно и по-добре детето да се заведе в " Пирогов ", което служителка била подготвена да направи.

Според майката на потърпевшото момиче е липсвал надзор от страна на чиновниците, а инспекция на защитния колан не е осъществена, имайки поради, че децата се обезопасяват сами.

Извършена е интервенция на детето, при която са сложени импланти в ръката, а след два месеца следва още една.

От увеселителния клуб твърдят, че тече инспекция по случая, само че едно е несъмнено, че оборудванията са изправни. Служителите в детския център са провели инструктаж на децата за сигурност още преди влизане в залата, декларират от клуба.

Майката на падналото дете дефинира това като прекачване на виновност, а само чиновниците за подготвени да обезопасяват вярно и децата не би трябвало да носят отговорност.

Жената е подала тъжба в 4-то районно ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР