Дете на година и три месеца е с тежка черепно-мозъчна

...
Дете на година и три месеца е с тежка черепно-мозъчна
Коментари Харесай

Дете на година е с тежка черепно-мозъчна травма след инцидент в Пловдив

Дете на година и три месеца е с тежка черепно-мозъчна контузия откакто е паднало от втория етаж на кооперация в Пловдив. По време на случая родителите са спели след приложимост на алкохол.


Състоянието на момиченцето се усъвършенства и на този стадий не се постанова интервенция. Това оповестиха от университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, където детето е настанено незабавно след случая. Районната прокуратура в града към този момент образува досъдебно произвеждане за липса на наставнически надзор.

Разследващите служители на реда, които са пристигнали на мястото незабавно след подаването на сигнал на телефон 112, са открили, че детето е паднало от прозореца на втория етаж.

Детето било видяно, паднало на земята, от съседи, които незабавно подали сигнал на телефон 112.

Съседите се пробвали да повикат бащата и майката, с цел да им оповестят, че детето е потърпевшо.

Родителите са тествани за алкохол, като по непотвърдена информация тестът на бащата е отчела съвсем два промила, а на майката 1,2. Хора в квартала споделиха, че фамилията не е създавало проблеми, само че са ги виждали постоянно да купуват алкохол.

Заради неналичието на контрол върху детето, родителите подлежат на наказателна отговорност.

По случая към този момент работи Агенцията за протекция на детето. Социалните служащи са разговаряли с родителите. Установено е, че детето е отглеждано при положителни условия, а самите родители са желали психическа помощ, с цел да се оправят с този случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР