Дете е загинало при руски обстрел срещу Константинивка, Донецка област,

...
Дете е загинало при руски обстрел срещу Константинивка, Донецка област,
Коментари Харесай

Руски обстрел срещу цивилни в Донбас, убито е дете

Дете е починало при съветски обстрел против Константинивка, Донецка област, съобщи БНР. При офанзивата има доста ранени цивилни, съветските военни са употребявали касетъчни муниции, заяви Униан.

Уточнява се, че окупаторите са обстрелвали локален язовир, на чийто бряг е имало доста хора, които са се събрали за отдих. Касетъчните муниции са били изстреляни от реактивна система за залпов огън " Смерч ".

Русия продължи да нападна и през вчерашния ден основни украински хранилища за зърно, като нанесе удари в региона на Одеса и дунавските пристанища покрай румънската граница.

В следващото си послание президентът Володимир Зеленски съобщи, че е разискал с специалисти в държавното управление въпроса за износа на украинска селскостопанска продукция през територията на европейските страни след приключването на съглашението с Еврокомисията на 15 септември:

" Удължаване на рестриктивните мерки би било недопустимо и даже неевропейско. Европа има институционалния потенциал да работи по-рационално, в сравнение с да затвори границите си за избран артикул. Работим доста интензивно с всички, с цел да намерим решение, което да дава отговор на духа на Европа. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР