Дете е с имплант в окото след жестоко спречкване в

...
Дете е с имплант в окото след жестоко спречкване в
Коментари Харесай

Нова агресия в училище: Пребиха ученик за футболен мач


Дете е с имплант в окото след грубо сдърпване в учебно заведение. Инцидентът станал преди месец в Карлово. Десетокласник и седмокласник се спречкали, а повода била футболен мач.

Двамата се сдърпали на терена ден преди случилото се. Майката на потърпевшия седмокласник споделя пред Нова тв, че по-голямото момче се ядосало, че синът и го финтирал.

Десетокласникът отправил закани и по-късно излъгал пред останалите възпитаници, че седмокласникът му блъснал пестник.

На идващия ден по време на огромното междучасие огромният възпитаник нападнал по-малкия. Вследствие потърпевшото дете получава черепно-мозъчна контузия. Лекарите откриват и съществени пострадвания на окото.

Младежът към момента се възвръща. В момента окото на потърпевшия седмокласник няма отвесно придвижване. Лекарите се надяват, че това ще отшуми в границите на половин година, споделя майката Надежда Колева.

След случая управлението на учебното заведение в Карлово взема решение да изключи нападателя и той да бъде изместен в друго образователно заведение.

Досега десетокласникът не е имал прегрешения, няма и отсъствия. Родителите му живеят и работят в чужбина. Момчето живее при баба си и дядо си, а аставник е неговият вуйчо.

По думите на специалисти това оказва голямо въздействие върху проблематичното държание на десетокласника, а изключването му от учебното заведение единствено ще задълбочи казуса.

"Преместването ще натрупа позор, виновност, завист, яд. Момчето е направило това, тъй като няма родители, с които да споделя. Институциите преди този момент не са си свършили работата. Има стратегии за ръководство на гнева, учителите би трябвало да бъдат обучавани по какъв начин да се оправят с споровете ", разяснява учебният психолог Младен Владимиров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР