Десният краен бранител Пабло Сабалета обяви, че се оттегля от

...
Десният краен бранител Пабло Сабалета обяви, че се оттегля от
Коментари Харесай

Двукратен шампион на Англия се оттегля от футбола след 18 сезона

Десният краен защитник Пабло Сабалета разгласи, че се отдръпва от футбола след 18 сезона като експерт. 35-годишният аржентинец записа 58 мача за своята страна, като също така игра за тимовете на Сан Лоренцо, Еспаньол, Манчестър Сити и Уест Хам. Двубоите му на клубно равнище са 594, като най-дълго се застоя при “гражданите”, където остана девет години.

С тях той стана повторен първенец на Англия, като завоюва още Купата на ФА и “Къмюнити Шийлд” по един път и два пъти Купата на лигата. С “папагалчетата” той завоюва Суперкупата на Испания, а с “Албиселесте” има международна купа до 20 години и златен орден от Олимпиадата в Пекин.
“Скъпи другари,

След 18 години като професионален футболист взех решение да се откажа от футбола. Това бяха чудесни години, които ми дадоха опцията да се насладя на неповторими и незабравими моменти. Завинаги ще съм признателен на хората, с които споделих това странствуване - клубовете, съотборниците, треньорите и най-много фамилията ми и всичките ми другари. С доста страсти аз оставям зад тила си един от най-хубавите интервали в моя жевот.

Благодаря ви от дъното на моето сърце”, написа Сабалета в Туитър.

— Pablo Zabaleta (@pablo_zabaleta)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР