Десницата има само един път – максимално обединена и максимално

...
Десницата има само един път – максимално обединена и максимално
Коментари Харесай

Радан Кънев: Десницата има само един път – максимално обединена и максимално отдалечена от ГЕРБ

Десницата има единствено веднъж – оптимално обединена и оптимално отдалечена от партията на Борисов. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия лидерът на листата на Демократична България за европейските избори Радан Кънев.

Той акцентира че не е имало вътрешнопартиен напън в началото посоченият за лидер на листата евродепутат от ЕНП Светослав Малинов да се отдръпна поради закъснението си за гласуването на пакета "Мобилност " в Европейския парламент. По думите на Кънев Малинов се е отдръпнал, без да е отговорен за каквото и да е било, с цел да не навреди на партията.

Личната му преценка беше, че евентуалният резултат върху резултатите ще е доста тежък. Политиката има доста тежки отблясъци в чисто човешки проект, съобщи Радан Кънев.

Желанието е да се покаже, че Демократична България протяга ръка към всички десни гласоподаватели, към гласоподавателите на обичайна десница. Нашата съществена задача е да покажем че и на национално, и на европейско равнище ръководството има своята опция и тя не се назовава антиевропейското Българска социалистическа партия, уточни лидерът на евролистата на Демократична България.

Той разяснява и обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Политиката е една поредност от избори и за всеки, който е в дясното пространство, е ясно, че от 2012 година Съюз на демократичните сили е пред един доста тежък избор – дали да тръгне към консолидация с ГЕРБ или към избор на създаване на опция на ГЕРБ. Не драматизирам този избор, той е решение на сътрудниците от Съюз на демократичните сили, сподели Кънев, като добави, че съгласно него огромна част от гласоподавателите, дали гласа си за Съюз на демократичните сили на предходни избори, няма да го създадат след съюза с ГЕРБ.

Радан Кънев изрази увереност, че ще бъде определен за евродепутат, като уточни, че се надява Демократична България да успее да вкара и втори евродепутат в европарламента.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР