Десктопи в облака ще поддържат разнообразни приложенияMicrosoft обяви наскоро Azure

...
Десктопи в облака ще поддържат разнообразни приложенияMicrosoft обяви наскоро Azure
Коментари Харесай

AMD EPYC подсили виртуалните машини в Azure

Десктопи в облака ще поддържат разнородни приложения

Microsoft разгласи неотдавна Azure NVv4 виртуални машини, обезпечени с AMD EPYC процесори
(снимка: AMD)

Виртуални машини Microsoft Azure NVv4, снабдени с 2-ро потомство процесори AMD EPYC и графични блокове AMD Radeon Instinct, към този момент са налични за клиенти в централните и източните щати на Съединени американски щати и Западна Европа, като в идващите седмици обсегът им ще покрие още райони от света, оповестиха AMD и Microsoft. 

Първите в промишлеността VM, снабдени по едно и също време с EPYC CPU и Radeon Instinct GPU, разрешават на клиентите да провеждат виртуални десктопи в облака, които са в положение да поддържат разнородни приложения.

Наскоро Microsoft разгласи Azure VM с AMD технологии, в това число Dav4-серията и Eav4-серията VM, предопределени за общи задания, както и такива, изискващи по-големи размери памет, а също и на HBv2-серията VM за високоопроизводителни изчислителни среди.

Dav4 серия VM включва машините Dav4 и Dasv4 Azure VM, които са предопределени за общо-разпространени приложения. Снабдени с мощни AMD EPYC 7452 процесори, тези VM оферират до 96 vCPU-та, 384 GB RAM и 2400 GB SSD-базиран краткотраен сторидж, с поддръжка на Azure Premium SSD.

Eav4 серия VM се състои от Eav4 и Easv4 Azure VM, ориентирани към приложенията с интензивно потребление на паметта. Тези нови VM системи бяха първите в облака с AMD EPYC 7452 процесори и оферират до 64% по-добра SQL Server продуктивност от предходното потомство E-серия VM.

HBv2 VM , въоръжени с AMD EPYC 7742 CPU, са проектирани за високопроизводителни изчислителни среди като CFD трейдинг, разбор по метода на крайните детайли, обработка на сеизмични данни, моделиране на резервоари на въглеводороди, рендериране и други

NVv4 VM машините са снабдени с 2-ро потомство AMD EPYC CPU и AMD Radeon Instinct MI25 GPU, като оферират модерна работа за настолни приложения и работни станции в облака.

Lsv2 серията е подобаваща за разбор на огромни размери данни („ big data ” приложения), SQL и NoSQL бази данни, хранилища за данни и огромни транзакционни бази данни. Тези виртуални машини работят с процесори AMD EPYC 7551.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР