Десислава Величкова завоюва два медала като старши треньор на националния

...
Десислава Величкова завоюва два медала като старши треньор на националния
Коментари Харесай

Десислава Величкова за успеха на волейболните национали до 17 години: Няма магия, вичко е работа

Десислава Величкова завоюва два медала като старши треньор на националния тим за мъже под 17 години в границите на един месец. Тя изведе България до купата на балканското състезание в Албания, а през вчерашния ден завоюва и сребно на европейското състезание в Черна гора.

Величкова наследи през месец март поста от Андреа Буратини, който бе назначен за селекционер в отбора под 21 години, само че и бе с момчетата в Подгорица. През 2023 година тимът направи страхотна серия от 15 следващи победи и остави страхотни усещания с играта си. Величкова през днешния ден дава отговор на въпроси на медиите при завръщането на родна земя.

Поздравления за огромния триумф! Някаква магия ли има в българския подрастващ волейбол, че всички тимове да са в топ 3?

Благодаря ви! Не, няма магия. Всичко е работа. Добре планувана работа благодарение на Българска федерация Волейбол. Треньорският щаб и момчетата свършиха извънредно доста работа през това лято, за което ги приветствам. Защото по времето, в което те си вършеха работата, техните връстници си почиваха. Те бяха по 6 часа в залата! Този труд постоянно се възнаграждава.

След подобен поход от победи някаква отмалялост ли ви повлия във финала? Въпреки страхотния триумф, несъмнено ви е гняв, че не спечелихте златото?

Отборът на Италия е извънредно добър. Това си е традиция към този момент дълги години. Ние играхме добре. Изпуснахме значими моменти, а в такива мачове – като финалите, изпуснем ли избрани точки, побеждава този, който има повече в тях. Така че, ние ще си създадем нашите заключения, ще поговорим с момчетата върху какво би трябвало да поработим и се надявам, че другият път мачът ще бъде още по-тежък за съперника и успеха ще е за нашия тим.

Наблюдава се една хубава последователност в тима. Вие бяхте първо асистент на Андреа Буратини, а през март поехте поста на старши треньор. Ще останете ли с набора и за идната възрастова група – под 19 години?

Тук е мястото да благодаря на господин Андреа Буратини и на федерацията, че ми дадоха тази опция – да продължа работата с тима. Това беше доста хубава поредност, тъй като състезателите привикнаха с нашия метод на подготовка и нищо не се загуби. Ние единствено надграждахме. Поради тази причина, в тима нямаше разтърсвания и си сподели това, което може на терена. Ние в последните шест месеца има поредно 15 победи. Като стартираме от квалификациите, минем през Балканското състезание и осемте поредни мача на Европейското състезание. Този тим, който го виждате в този момент, да са здрави, да не престават да работят с тази примамка и с това предпочитание, чакат ни хубави моменти.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР