Десислава от Ловеч започва нов живот Тя се върна от

...
Десислава от Ловеч започва нов живот Тя се върна от
Коментари Харесай

Оперираха успешно най-тежката българка

Десислава от Ловеч стартира нов живот

Тя се върна от Турция, посрещат я изненади вкъщи. Борбената жена се възвръща.

Операцията за понижаване на тежестта на най-тежката българка мина сполучливо. Десислава от Ловеч се подложи на гастректомия, която съставлява оперативно премахване на 80% от стомаха. 35-годишната жена отпътува в Турция, с цел да направи първата крачка към цялостната смяна.

" Добре се усещам. Не изпитвам болежка, по-скоро тежест ", споделя от болничната стая Деси след интервенцията.

Медицинската интервенция бе планувана за 23 януари, само че лекарите я отложиха с няколко дни поради влошени резултати след назначените на място проучвания. Въпреки това Десислава не се отхвърля, а изчаква търпеливо и се доверява на експертите. Така в края на първия месец от годината интервенцията й е реалност. Младата жена съумява да извърви дългия път до Истанбул с помощта на Росен Янчев. Певецът покровител доста добре схваща положението й, защото самият той минава по същия бодлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто създател е Янчев, покриват с изключение на интервенцията и всички медикаменти и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този метод подсигуряват успокоение и грижа за младата жена и фамилията й, които са в затруднено състояние.

" Всичко мина без проблеми. Деската се възвръща, стискайте палци. Благодарим на всички, които я поддържат ", споделя самият Янчев, който дружно с майката на Деси са неразделно до нея през целия развой.

Както " България Днес " описа в предходни броеве, 35-годишната жена е пандизчия не просто в дома си, а в личното си тяло. Десислава тежи над 200 кг. Чудовищното ежедневие я трансформира безусловно в руина. Жената получава паник офанзиви. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрекъснато по тялото й. Зъбите й падат - не може да се храни и изпитва безчовечен болки всяка вечер.

Десислава се пробва да остави тези неща в предишното. Борбената жена остана известно време под наблюдаване в турската клиника, след което се прибра още веднъж вкъщи. А там я чакаха нови приятни изненади.

" Продължаваме с хубавите вести. В дома на Деси доставихме чисто ново легло и към този момент няма да спи на пружини и скъсани матраци ", осведомят и от благотворителната фондация " Подай ръка/заедно за по-добро бъдеще ", които също оказват помощ на най-тежката българка в битката й с килограмите.

Дентална клиника от София са поели ангажимент да извършат изцяло гратис лекуване на зъбите на Деси. За дамата ще бъде препоръчана и работа, откакто мине през всички лекарски интервенции. Оттук нататък за Деси следват няколко месеца на лекуване и съблюдаване на непоколебим режим, като първите две седмици ще е единствено на течна храна.

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР