Десислава Атанасова е открит и прям човек, неведнъж отстоявал личното

...
Десислава Атанасова е открит и прям човек, неведнъж отстоявал личното
Коментари Харесай

Атанасова отива в КС, защото е пряма и открита

„ Десислава Атанасова е открит и непосредствен човек, нееднократно отстоявал персоналното си мнение и престижа на институциите, които съставлява. Тя има престиж на честен и заслужен човек, притежаващ безспорни нравствени качества ”. Това не е просто морална оценка за топ депутатката от ГЕРБ, а атестацията й като претендент за парламентарен арбитър, видя Lupa.bg.

Документът е подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Екатерина Захариева и Радомир Чолаков. Прави усещане обаче, че няма нито дума за професионалния й опит като магистрат, което е най-важното изискване за високия пост, към който е поела.

„ Етичен човек е, който се отнася с отговорност и праволинейност към работата си, почитание към сътрудниците си, а демонстрираната в разнообразни сложни обстановки диалогичност би би ла потребна в групов орган, какъвто е Конституционния съд ”, хвалят я още сътрудниците й от Народното събрание.

Днес парламентарната Комисия по конституционни въпроси ще изслуша тримата претенденти за двете вакантни места в Конституционния съд. Това са депутатите от ГЕРБ-СДС и " Възраждане " Десислава Атанасова и Цвета Рангелова, както и някогашният висш арбитър Борислав Белазелков.

Номинациите на Aтанасова, която към момента е ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, както и тази на Борислав Белазелков, са импортирани с подписите на водачите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.

Това на пръв взор прави избора предупреден. Но кандидатурата на Десислава Атанасова сътвори известно напрежение поради откровената ѝ партийност. Чуха се и апели и тя да бъде оттеглена, само че реакция от първата политическа мощ към този момент няма.

Процедурата през днешния ден планува малко показване на номинациите и къси изложби на номинираните, както и отговори на въпроси от депутати, неправителствени организации и медии.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР