Десислава Атанасова е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ и ще

...
Десислава Атанасова е кандидатът за министър-председател на ГЕРБ и ще
Коментари Харесай

Спрягат Десислава Атанасова за бъдещ премиер в кабинет на ГЕРБ

Десислава Атанасова е претендентът за министър-председател на ГЕРБ и ще вземе мандата за сформиране на кабинет от президента Румен Радев. Това настояват Би Ти Ви и " Свободна Европа ", цитирайки разнообразни свои източници. Към момента Атанасова е ръководител на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.

Според разнообразни информации съществува вид и Томислав Дончев, който е зам.-председател на партията на Борисов в Народното събрание сега, също да бъде претендент за министър председател.

По-рано през днешния ден самият Дончев разгласи, че ГЕРБ ще внесе в пленарна зала проектосъстав на кабинет идната седмица. Той ще бъде препоръчан за гласоподаване и ще бъде държавно управление на малцинството.

Същевременно президентът Румен Радев към този момент предложения представители на първата политическа мощ за връчване на първия изследователски мандат в понеделник, 5 декември, от 10:00 часа. Именно тогава претендентът за министър-председател, посочен от парламентарната група, би трябвало да одобри мандатът за сформиране на държавно управление. В период от 7 дни той или тя ще би трябвало да уточни личен състав на кабинета.

Предстои да забележим дали точно Атанасова ще одобри досието от Радев в понеделник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР