Десислав Чуколов от "Атака" обяви, че внасят законопроект за отмяна

...
Десислав Чуколов от "Атака" обяви, че внасят законопроект за отмяна
Коментари Харесай

Законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги внасят от Атака

Десислав Чуколов от "Атака " разгласи, че внасят законопроект за анулация на Закона за обществените услуги, чиито разпореждания влизат в действие от януари 2020. На брифинг в Народното събрание нечленуващият в никоя парламентарна група депутат разясни, че има обществено и публично напрежение против Закона за обществените услуги и засяга многохилядните митинги в редица градове на страната.

Десислав Чуколов сподели, че има задоволително време до януари идната година, в което той и сътрудниците му от "Атака " ще упорстват за анулация на този закон.

"Внасяме законопроект за анулация на Закона за обществените услуги ", уточни Чуколов. Според него вносителите му са водени от ползи, обслужващи ползите на частни компании и неправителствени организации.

Десислав Чуколов настоя за вдишване на отговорност от страна на вносителите в лицето на заместник-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.

Той бе безапелационен, че със Закона за обществените услуги тези грижи се "аутсорсват " на неправителствени организации, финансирани от чужбина и частни компании, с което трайно се трансформира обществената сфера в България. Освен това с преходните и заключителни разпореждания на въпросния закон, се трансформират други 29 норматива в тази сфера.

"С приемането на този закон извеждането на дете може да стане по сигнал, в това число и неизвестен ", сигнализира Чуколов. "Това е нещо, което визира всички български жители, всички фамилии и всички родители ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР