Деси ВЕЛЕВАЯяя, виж ти! В София не приели в детски

...
Деси ВЕЛЕВАЯяя, виж ти! В София не приели в детски
Коментари Харесай

10 261 грешки

Деси ВЕЛЕВА

Яяя, виж ти! В София не приели в детски ясли и градини 10 261 деца (стр. 2). Не може да бъде! Трябва да е подправена вест. Дори Столичната община не може да сгреши 10 261 пъти. Вероятно тролове вършеят из цифровото пространство и пръскат революционни хрумвания против кметуването на нейно величество Фандъкова.

Та нали се строят една през друга здания, през месец се откриват детски градини, час по час се отпускат нови места. Самата кметица върви по строителни обекти, диша прахоляка им, единствено дето тухли четворки не придвижва за следващата издигаща се забавачка. Така че тук неточност няма - пушилката е налице. Следователно дефицитът се дължи на прииждащите от прованса, които напират към столицата единствено с една цел - да саботират нечовешките кметски старания да се оправи с казуса. Че и деца водят.

Неоспорим факт е, че безплодните страдания на кмета Йорданка Фандъкова изплуват всеки месец май през последните години. И все пак картината не се трансформира през идващите 12 месеца. Политика сякаш има, сякаш въпросът е повдигнат като пръв приоритет измежду целите, а царуват безсилието и некомпетентността.

Не може да съществува такова ръководство, такива политици, такава администрация, които над 10 години да не съумяват да преодолеят дефицита тук-там за децата. Дори простата логичност го демонстрира. Е, да, но ги има.

За едно десетилетие управлението на " Московска " 33 явно не разбра в каква невъзможност слага хиляди родители и какви пътеки се постанова те собственоръчно да прокарват, с цел да уредят естественото си битие зад оградата на забавачката. Удължени отпуски, неплатено майчинство, зарязващи работата си млади баби, уволнени майки - това са единствено част от несгодите, които срещат отхвърлените от системата фамилии с дребни деца.

И на целия този декор кметицата реши да доближи до върха на наглостта си и да изясни, че страната би трябвало да компенсира не с 372 лв., както е сега, а с 650 лв. всяко неприето дете.

Воала! Така се прави!

По този метод се бяга от отговорност. Безпринципността се подчинява на неналичието на логичност - " Аз не мога да осигуря места, само че вие плащайте ".

Много е комфортно централната власт да не е доближена. Тя автоматизирано се трансформира в удобен провинен за непознатите несполуки. Само че тези, които всяка пролет слушат едни и същи оправдания, няма да се заловен на въдицата. Те доста добре знаят кой носи отговорността и ще продължат да я търсят.

И тъй като съответният мотив за недоволството е вчерашното дълго чакано класиране за детските ясли и градини, оповестено за 14 часа, ето част от настроенията на майките из обществени мрежи и конгреси:

" Този развой с кандидатстването наподобява на трилър с детайли на ужаси. "

" Ох. Ще се пропия до 14 ч. "

" Досега имам 28 отхвърли, стискайте ми палци! "

" Повдига ми се... Пийте повече вино! "

" Обля ме студена вълна. Почувствах се, както преди време преди кандидат-студентския ми изпит. "

" - Ако по някаква случайност детето е признато в детска градина, по какъв начин се действа по-късно?

- Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да вдигнете прием. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР