Десетото юбилейно издание на Беглика фест ще се проведе от

...
Десетото юбилейно издание на Беглика фест ще се проведе от
Коментари Харесай

Беглика фест с десето юбилейно издание от 22 до 27 август

Десетото юбилейно издание на " Беглика фест " ще се организира от 22 до 27 август в региона на язовир Голям Беглик в Родопите и ще протече под мотото " Десет стъпки по пътя ".


Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многочислени концерти и представления, както и да се включат в разнообразни стратегии, работилници и полемики.

Музикалната стратегия на " Беглика фест " 2018 сплотява както нови, по този начин и добре познати авторски български планове в региона на етно, джаз, пок, рок и други

Каба сцената е обичайна беглишка платформа за показване на живи,експериментални и раздвижващи духа и телата осъществявания. На нея ще се качат реализатори като Kottarashky, Белослава, “Мерудия ”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза ”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и други

За пръв път на " Беглика фест " хор от 20 вокалиста ще извършва средновековни песнопения. Както беше наложено предходната година, музиката на огромната Каба сцена ще утихва към среднощ. Музикалните страсти ще не престават в по-интимна акустична атмосфера към беглишките огньове.

За втора поредна година на " Беглика фест " ще има и публична сцена за джемсешън. Импро джем сцената отваря пространство за актьори от другите изкуства – музика, танц, лирика, снимка... В програмата й се преплитат свободни утринни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, пробен танц и обособени осъществявания на музиканти и танцьори.

Освен музикалните осъществявания, на Беглика ще бъдат показани и на практика лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната мощ на музиката и за ефикасността на разпространяване на звука с хорни - акустична техника, която разрешава увеличаване без “напрягане ” на звука.

И тази година уредниците плануват пространства за разнообразни изкуства като цирк, спектакъл,кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на обичайни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, конгрес за полемики по настоящи обществени и екологични тематики, пространства за спортни занимания и развлечения към язовира, детска градина за най-малките и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР