Десето юбилейно издание на Лятна китарна академия ще бъде открито

...
Десето юбилейно издание на Лятна китарна академия ще бъде открито
Коментари Харесай

Започва десетата юбилейна Лятна китарна академия Плевен 2023

Десето юбилейно издание на Лятна китарна академия ще бъде намерено публично на 25-ти юли с концерт в 20:00 часа в плевенската зала „ Катя Попова “. Събитието се организира в дните от 24-ти до 30-ти юли, а в откриващия концерт този вторникще вземат участие Антон Баранов от Русия, както и Атанас Уркузунов - България и Ние Огура – Япония – семейство музиканти, които идват от Франция.



Николай Михайлов, който е основател на събитието, обичайно предстоящо от възпитаници, преподаватели и съидейници означи, че тази година в академията има рекорден брой участници – 118, дейни участници и преподаватели от голям брой страни от Европа и от цяла България.

„ Като учител, през годините се убедих, че когато вършим нещо в чийто смисъл имаме вяра, главният мотор е когато се обединим за работа в една посока.

Основната ни цел е да ангажираме децата в извънучилищни практики, които да носят изгода “.

Михайлов означи акцентите в тазгодишното издание, огромна част от които са концертите.

Проф. Стела Динкова – учител я АМТИ - Пловдив– за нея това събитие е доста особено:

„ В тази академия има разрастване на другите стилистични посоки. Тази година има курсове, които включват и занимания по естетика, както и прима виста. Те компенсират това, което изостава в образователния развой. Провокирането на учениците в разнообразни направления носи откриването на нови хоризонти.



За мен е наслаждение да застана пред тези младежи, които за дни стартират да работят като един организъм. Плевен би трябвало да се гордее, че има такива хора като Николай Михайлов “, сподели още проф. Динкова.

Антон Баранов от Русия – победител във всички състезания за класическа китара е за повторно в България:

„ Една от аргументите да съм тук е тъй като сходни образования станаха доста известни и е доста значимо лятото, който е другояче „ мъртъв сезон “ преди началото на академичната година. В този сезон обаче е важн, преподаватели и възпитаници да не се отпускат и да продължат работата си “.



Антон Баранов предложения всички фенове на китарата на концерта в зала „ Катя Попова “ на 25-ти юли.

Той ще премине в две елементи и осъществяването на Баранов ще е на типичен инструмент – копие на антична китара. Ще свири произведения от създатели като Чайковски, Корсаков.

Атанас Уркузунов, който е изявен композитор в света за класическа китара е за седми път в Плевен. Той акцентира, че Николай Михайлов е заразил гостите си с това, което се случва в Плевен във връзка с образованието по китара. „ Ники е тръгнал от нищото и с готовност и обич го е постигнал “, сподели той.



На въпрос на Дарик радио за ролята на фамилията, Николай Михайлов сподели:

„ Това в действителност е фундаментален въпрос и мога да кажа, че ние сме като една масичка с три крайници – имаме първо, второ и трето лице. И в случай че първото лице е ученикът, а третото лице преподавателят, нищо не може без второто лице – родителя! “.

Той уточни, че в практиката си е попадал на доста надарени, надарени възпитаници. „ При някои обаче, на фона на даденостите има други фактори, които дефинират тяхното понататъшно развиване в друга посока и то, не тъй като не могат или няма място за тях под слънцето, а заради други параметри, които им пречат “.

Михайлов акцентира, че събития като Лятна китарна академия – Плевен заздравяват връзката сред родители, преподаватели и възпитаници, което усилва шанса да се работи в една посока.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР