Десеткратният носител на титлата в Бундеслигата по волейбол Берлин Рисайклинг

...
Десеткратният носител на титлата в Бундеслигата по волейбол Берлин Рисайклинг
Коментари Харесай

Берлин РВ привлече олимпийски шампион

Десеткратният притежател на купата в Бундеслигата по волейбол Берлин Рисайклинг Волейс притегли олимпийски първенец в редиците си. 36-годишният център Едер Карбонера , който се окичи със златото на Игрите в Рио 2016, е първото ново попълнение на поста.

Отборът бе изоставен от трима блокировачи - французина Никола Льо Гоф, който ще играе в родината си, Георг Клайн, който поставя завършек на кариерата си, както и американеца Джефри Джендрик, който потегля в посока Полша.

Последните два сезона Карбонера носеше фланелката на Сеси-СП, с който приключи пети преди преждевременното привършване на шампионата в бразилската Суперлига. Преди това той игра в италианския Итас Трентино (Тренто).

Едер, който носи фланелката на националния тим на Бразилия от 2007 година, има доста титли в сбирката си. Печели международното клубно състезание два пъти със Сада Крузейро, бразилското състезание седем пъти и южноамериканското клубно състезание три пъти. Два пъти взема оценката за най-хубав център на Суперлигата. Едер завоюва премията и в Копа Либертадорес, когато победи със Сеси-СП за първи път.

„ Италия беше нещо особено за мен. Научих се да правя оценка спорта, страната, културата и хората там и се любувах на всяка минута от живота си. Сега бих желал да придобия същия този опит в Европа по нов метод ", съобщи за клубния уебсайт Карбонера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР