Десеткратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова спечели сребро и

...
Десеткратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова спечели сребро и
Коментари Харесай

Няма спиране, Мария Оряшкова със сребро и на плажна борба

Десеткратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова завоюва сребро и на плажна битка, единствено седмица откакто ликува с първата международна купа на плажно самбо.

Проходилата в самбото в Панагюрище българка завоюва оценката на шампионата от международните серии в Рим. В категория над 70 кг националката реализира две победи, а на финала отстъпи пред италианката Енрика Риналди с 1:3.

София Георгиева (до 70 кг) също взе сребро. Тя направи най-вече срещи Ц 6, взе 5 победи, а на финала отстъпи пред именитата украинката Алина Стадник (Украйна), международна и двукратна европейска шампионка,с туш за 20 секунди.

" Много мощно, доста атрактивно съревнование, на което имаше доста срещи с непредвиден резултат, разяснява треньорът Димитър Кумчев, който е и първият безспорен международен първенец по плажна битка от Обзор 2009. - Имаше огромен интерес, шампионатът беше мощен, с присъединяване на състезатели от над 15 страни - Съединени американски щати, Русия, Иран, Пакистан, Румъния, Турция, Гърция, Украйна Азербайджан.



Мария Оряшкова, Димитър Кумчев и София Георгиева

Нашите девойки също бяха доста постоянни. На Мария Оряшкова доста малко не й стигна да вземе купата, обстановката беше такава, малшанс. Всъщност най-сложното в тази дисциплинираност е да свикнеш с пясъка. Срещата е в границите на 3 минути и от време на време се развива доста бързо, само че и доста постепенно. Борбата е до 3 точки, триумфът може да пристигна и с туш, като би трябвало да повалиш противника непосредствено по тил ", приключи разбора асеновградчанинът Кумчев.

Призьорите получиха и награди, спечелилите взеха по 1000 евро, а " сребърните " по 500 евро. Надпреварата бе в олимпийската база на домакините в Остия на Средиземно море.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР