Десетки заведения затварят врати две седмици след въвеждането на зеления

...
Десетки заведения затварят врати две седмици след въвеждането на зеления
Коментари Харесай

Много заведения в цялата страна затварят заради зеления сертификат

 Десетки заведения затварят порти две седмици след въвеждането на зеления документ. Бизнесът е на колене. Това са част от думите, с които притежателите на заведения се обърнаха към институциите в отворено писмо.  

" Не издържахме на понижените обороти. Малко преди въвеждането на зелените документи и по-късно оборотите ни започнаха да падат фрапантно. Въпреки че сме изрично " за " мярката, тя не съумя да бъде приложена в точния момент, с цел да оцелее това заведение ", описа пред Нова притежател на заведение, затворило порти преди дни.

Ресторантьорите сигнализират, че 16% от заведенията в страната са затворили порти от началото на пандемията. Според тях ситуацията сега е доста тежко, защото сега не работят ограничения за бизнеса. Мярката 60/40 се употребява от предприятия отвън бранша, споделят още от сектора.

" На процедура не мисля, че има сътрудник, който ще може да оцелее при тази обстановка. Вариантите са два – или да не се съблюдава наредбата, или всеобщо да затворят всички ", споделя различен притежател на заведение. Според него в дребните обитаеми места и по морето мярката не се съблюдава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР