Десетки украински бежанци, настанени в хотели на територията на община

...
Десетки украински бежанци, настанени в хотели на територията на община
Коментари Харесай

Украинци на протест в Слънчев бряг и Банско: Не искаме в държавни бази

Десетки украински бежанци , настанени в хотели на територията на община Несебър, излязоха на кротичък митинг в центъра на курортния комплекс " Слънчев бряг ". С мирната проява те показаха желанието си да не бъдат преместени в държавни бази . Протестиращи обявиха, че пет дни преди края на програмата, те не знаят каква е ориста им, къде ще бъдат настанени, с какво ще бъдат извозени, накъде ще продължат.

След 15 ноември, когато завършва програмата за настаняване в частни хотели, те би трябвало да ги изоставен и да бъдат преместени в държавни бази.

" Искаме да останем тук . Голяма част от децата към този момент посещават локални учебни заведения и детски градини, където се интегрират. Не мога да се върна в Украйна. Аз съм от Николаевска област и в този момент там е ужасно. Страхувам се да се върна. Много е комплицирано ", сподели протестираща и съобщи, че благодари на българското държавно управление за грижите.

Елена Андонова, шеф на шест хотелски бази в курорта " Слънчев бряг " и в Свети Влас оповестиха, че в обектите, които ръководи, са настанени близо 1200 украински бежанци . Част от приютените са пристигнали още през март. Става въпрос най-вече за майки с дребни деца и възрастни хора.
 
 украинци бази Българска телеграфна агенция

Украински бежанци стачкуваха и в Банско . Те излязоха на кротичък митинг пред постройката на общинска администрация в курортното градче с претенции за продължение на програмата за настаняване в хотели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР