Десетки транспортни фирми от Югозападна България са пред фалит заради

...
Десетки транспортни фирми от Югозападна България са пред фалит заради
Коментари Харесай

Десетки транспортни фирми от Югозападна България пред фалит заради високите цени на горивата

Десетки транспортни компании от Югозападна България са пред банкрут поради високите цени на горивата. Бензинът и дизелът се усилиха с над 30% за последната година, а метанът, който най-често употребяват автобусните водачи е с рекорден растеж през последните месеци, предава БНТ.

Марио Богданов е притежател на една от най-големите компании за превоз в Благоевград. Разказва, че повече от година се възползва от всяко едно облекчение, което отпуска страната, само че все пак бизнесът му е в затруднено състояние.

" На нас приходите ни зависят напълно от това по какъв начин се возят хората, дали се возят или не. Относно градския превоз сега е доста тежко ситуацията. Приходът не можем да го увеличим по никакъв метод, още повече обстановката около Ковид, в която ту се возят възпитаници, ту не се возят, защото главния пътникопоток е от пенсионери и възпитаници, което настрана затруднява нещата. За момента се оправяме доста тежко и не знам още какъв брой време ще издържим по този начин ", споделя Марио Богданов.

На фона на всекидневно растящите разноски, пасажерите понижават.

" Цената на метана беше 1,15 лева Сега сега имаше дни, в които стигаше до 3,20 лева Това са 3 пъти нарастване ", споделя Богданов.

Увеличението на билетите за автобусния транспорт, се отразява и на бюджета на пътуващите.

Превозвачите упорстват за нови помощи от страната, тъй като в противоположен случай ще бъдат принудени да продължат да подвигат цените на билетите, с цел да оцелеят. Добавят още, че в случай че по този начин нареченото „ споделено пътешестване " не се регламентира, изцяло ще унищожи междуградските линии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР