Десетки строителни работници се опасяват, че са в капан, след

...
Десетки строителни работници се опасяват, че са в капан, след
Коментари Харесай

Десетки работници се страхуват, че са в капан след срутването на тунел в Индия

Десетки строителни служащи се притесняват, че са в капан, откакто пътният тунел, който строяха, се срути в северния индийски щат Утаракханд, като спасителите се борят да стигнат ги под купчини парчета.

„ Около 40 до 41 служащи са блокирани вътре. Кислородът се доставя през отломките, само че се спускат още парчета, до момента в който спасителите се пробват да отстранен трудността “, сподели държавният чиновник за реагиране при бедствия Дургеш Ратоди пред осведомителната организация AFP.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Като поемане на отрова “: Децата в индийския Делхи са мощно наранени от смога Скъсани жици, повреден ремонт предизвикаха злополука на моста в Индия: Сонда Поне 26 убити след ж.п. мост се срути в индийския щат Мизорам завършек на списъка

Местните медии обаче оповестиха, че се счита, че до 36 души са блокирани в тунела, който отчасти се срути в 4 сутринта в неделя (22:30 GMT в събота) вследствие на свлачище. Близо 200 метра (14,8 фута) от дългия 4,5 км (2,8 мили) тунел наподобява се е пробил, съгласно известия в медиите.

Инцидентът е станал по време на промяна на промяна на националната автомагистрала Ямунотри в хималайския щат, когато група служащи са се изнасяли и са влизали заместващи служащи.

Тунелът се строи сред Силкяра и Дандалгаон, с цел да свърже две от най-свещените индуски светилища Утаркаши и Ямнотри.

Снимките, оповестени от държавните избавителни екипи, демонстрират големи купчини бетон, блокиращи необятния тунел, с усукани железни пръти на счупения му покрив, стърчащи надолу пред руините.

„ Молете се на Бог служащите, хванати в капан в тунела, да бъдат изведени безвредно “, написа основният министър на Утаракханд Пушкар Сингх Дхами в обществената медийна платформа X.

Местен полицейски чиновник сподели на осведомителната организация Press Trust of India, че са „ доста оптимистични “, че мъжете ще бъдат избавени безвредно, само че добави, че е „ мъчно да се каже какъв брой време ще отнеме “.

Авариите на огромни инфраструктурни строителни обекти са постоянно срещани в Индия.

По-рано тази година индийските управляващи изтеглиха стотици хора от домовете им в град Джошимат, който също се намира в щата Утаракханд, откакто здания в региона, известен измежду поклонници и туристи, получиха пукнатини.

През 2021 година повече от 200 души, множеството от които строителни служащи, бяха убити, откакто част от хладилник се отдели, помитайки два водноелектрически плана в село Райни, щата Утаракханд.

Смята се, че построяването на основни пътища за възстановяване на достъпа до религиозни обекти и китайската гранична зона, както и построяването на тунели са някои от аргументите за свлачищата и спукването на ледници.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР