Десетки софиянци излязоха на протест пред Министерския съвет с искане

...
Десетки софиянци излязоха на протест пред Министерския съвет с искане
Коментари Харесай

Столичани поискаха оставката на кмета за цялостното й творчество

Десетки софиянци излязоха на митинг пред Министерския съвет с искане на оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Организатор е неправителствената организация " Спаси София ". Тя написа тази заран във " Facebook ":
" София претърпя следващата си отровна нощ с неведнъж превишени равнища на замърсяване над допустимите правила. Зимата не е пристигнала, температурите са високи за сезона, а софийската мъгла към момента не е запечатала града, само че равнищата на замърсяване с фини прахови частици надвишават в пъти здавословната граница. Най-сериозна е обстановката в зоните с ниско строителство, гетата и прилежащите им квартали, които безусловно се задушават в токсични и рискови за здравето облаци от пушек.
И тъкмо тази седмица кметът Йорданка Фандъкова и Нено Димов - министър на околната среда и водите, се срещнаха, с цел да обсъдят замърсяването в столицата. За всеобщо удивление изводите от срещата бяха, че в София казусът понижава. Само, че на софиянци не са им нужни изводите нито на кметa, нито на министърa. Те замърсяването си го вдишват и виждат всекидневно във всички региони на града, а следствията усещат със личното си здраве. "
Според известието митингът е за " цялостното творчество " на столичния кмет - замърсен въздух, презастрояване, некачествени поправки, изтриване на архитектурното завещание, неуспех с велосипедния и градския превоз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР